KTP:n naisjoukkue kesälomalle tuttujen numeroiden saattelemana

Toivalan Urheilijoista (ToU) ei ollut KTP:n pysäyttäjäksi naisten Kakkosen kevätkierroksen päättävässä
ottelussa. KTP oli maalein 4–0 parempi kotiottelussaan ja kasvatti johtoaan sarjataulukossa viiteen
pisteeseen.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli maaliton. ToU tuli Kotkaan vahvalla puolustusasenteella. Se tyytyi
pitämään joukkueen muodon tiiviinä, sulkien keskustan ja ottamalla tilan pois selustasta. ToU:n
hyökkääminen perustui nopeisiin vastaiskuihin. Palloa yritettiin pelata nopeasti KTP:n selustaan ja antaa
sen jälkeen painetta kotijoukkueen puolustajille. KTP:n avatessa ei prässiä juurikaan ollut, ainakaan kovin
ylhäällä ei ToU pyrkinyt prässäämään.

KTP puski ensimmäisellä puolikkaalla väkisin keskustan kautta, jossa tilaa ei kovinkaan paljoa ollut. Sen
lisäksi selustaan annetut syötöt suuntautuivat useasti kohti Meeri Karjalaisen vartioimaa maalia. KTP:llä oli
toki ensimmäisellä puoliajalla muutama erittäinkin herkullinen paikka tehdä avausmaali. Näistä
poimittakoon Anni Erikssonin maalin ristikkoon suuntautunut laukaus. KTP loi myös muutaman vaarallisen
kulmapotkutilanteen, mutta kerta toisensa jälkeen Karjalainen veti pidemmän korren tai laukaus suuntautui
ohi maalin.

Tauolla kotijoukkue teki pieniä tarkennuksia tapaansa pelata ja se toikin tulosta. KTP aloitti maalinteon
ottelun 52. minuutilla kulmapotkusta. Anni Posti pääsi ensimmäisenä palloon eikä erehtynyt kohteesta.
Pallo painui vastustamattomasti verkon perukoille ohi Karjalaisen. Noin 10 minuuttia edellisestä ja numerot
muuttuivat 2-0:aan. Upean monen syötön ketjun päätteeksi Selma Harju pelattiin läpi ToU:n puolustuksen.
Harju kuljetti boxiin ja laukoi pallon tyylikkäästi ohi Karjalaisen maalin vasempaan alakulmaan. 3–0 maalissa
kapellimestarina oli Iida Eriksson. Harjun tavoin hän pääsi läpiajoon, nokikkain Karjalaisen kanssa. Eriksson
ei erehtynyt ja Karjalainen sai kaivaa pallon kolmatta kertaa maaliverkoista pois. Ottelua oli tuolloin pelattu
73 minuuttia. Henni Hyyrynen vastasi kotijoukkueen neljännestä maalista. Hyyrynen karkasi ToU:n
puolustukselta vain minuuttia myöhemmin siitä kun Eriksson oli tehnyt maalin. Kova pommi keskelle ja ylös
muutti numerot 4-0:aan.

KTP ansaitsi voittonsa. Kotijoukkue hallitsi sekä palloa että peliä selkeällä tavalla. Joukkueen peli on ollut
uomissaan jo tovin. ToU pääsi muutamaan otteeseen hätyyttelemään KTP:n maalia. Sonja Leino maalilla oli
kuitenkin hereillä ja torjui lähentely-yritykset päättäväisesti. Kaiken kaikkiaan KTP puolusti joukkueena
hyvin, eikä ollut kovinkaan suurta riskiä sille, että ToU olisi päässyt hyville maalipaikoille. Toisaalta taas KTP
olisi hiukan paremmalla onnella ja taidolla pystynyt jopa tuplaamaan oman maalimääränsä.

Nyt KTP vetäytyy ansaitulle parin viikon kesälomalle. Harjoituskentille palataan jälleen maanantaina 25.7.
Seuraava ottelu on keskiviikkona 3.8. Arto Tolsa areenalla. Ottelu Järvenpään Palloseuraa (JäPS) vastaan