FC KTP Kotka ry

Ennätysyleisö näki tehokkaan KTP:n

KTP jatkoi maanantaina Arto Tolsa -areenalla viime aikoina tutuksi tulleita maalijuhliaan, kun se kukisti kauden ennätysyleisönsä (2215) edessä Kokkolan Pallo-Veikot lukemin 3-0 (1-0).

Voitto oli vihreävalkoisille neljäs peräkkäinen Ykkösessä ja sen tappiottomien pelien (6-3-0) putkella on mittaa jo yhdeksän ottelua.

Raitapaidat tulivat peliin täysin kotimaisella avauskokoonpanolla, kun maalitykki Mika ja puolustuksen tukipilari Michael Ogunbaro olivat loukkaantumisten takia sivussa. Thomas Agyirikin aloitti vaihtopenkillä.

Maalivahti Anton Lepolan edessä pelannut puolustuslinja oli koostumuksessa Samuel Mahlamäki-Lassi Nurmos-Matias Paavola.

Keskikentän keskustassa raatoi kaksikko David Ramadingaye-Johannes Laaksonen ja wingbackeinä urakoivat Rico Finnäs ja Juho Lehtiranta.

Hyökkäystrion muodostivat Antti Mäkijärvi, Santeri Stenius ja Joni Mäkelä.

Ottelussa ei huippumaalintekopaikoilla juhlittu.

KPV oli lähellä siirtyä johtoon 18. minuutilla, kun Lepola liukastui ja Paavolan palautus veskarilleen lipui vain hieman ohi tyhjän KTP-maalin.

Sitä ennen oli puolestaan KPV:n Jusa Ihalainen avittaa KTP:tä harhasyötöllään, mutta KPV-vahti Sergei Lazarev torjui Steniuksen vedon.

KTP ilahdutti runsaslukuista kotiyleisöään juuri ennen taukoa.

Tuolloin KTP:n M-M-M-akseli iski, kun Mäkijärvi lähetti Mäkelän hankkiman kulmapotkun tarkasti Mahlamäen päähän ja siellä oli.

- Se oli harjoiteltu kuvio. Olimme scoutanneet KPV:n peliä ja tiesimme, missä on tilaa. Mäkijärvi pisti hyvän pallon ja ajoitin juoksuni oikein, Mahlamäki kertasi kauden ensimmäistä osumaansa.

Mahlamäelle maali oli harvinaista herkkua.

- En edes muista, milloin tein viimeksi maalin. Ehkä joskus 2017 Kakkosessa, 26-vuotias lahtelaisen Kuusysin kasvatti Mahlamäki pohti.

Vaikka KTP tärkeän pukukoppimaalin tekikin ja pääsi tauolle johdossa, oli sillä ajoittain ihan riittävän vaikeaa.

- Ensimmäiset 18 minuuttia ja 48 sekuntia oli KPV:n. Jäätiin heidän prässin alle. Vasta ajassa 18 minuuttia, 52 sekuntia saimme ensimmäisen hyvän etenemisen. Molemmilla oli hyökkäyksiä ja pallonhallintaa aika tasan. Hienoa, että sitten voitettiin erikoistilannekamppailu ja sillä päästiin johtoon, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Toisen puoliajan alku oli KPV:n hallintaa, mutta kesken kokkolalaisten painostusta KTP iski pikatahtiin kaksi osumaa ja käytännössä ratkaisi pelin.

Ensin Mäkelä laukoi vasurillaan Finnäsin syötöstä 2-0, kun kierteinen veto kimmahti vasemmasta tolpasta kokkolalaisveskarin selkään ja siitä maaliin.

Heti perään Finnäs antoi taas maalisyötön saatuaan sitä ennen pelivälineen Laaksoselta. Supervaihtomies Aleksi Tarvonen oli hetkeä aiemmin tullut Steniuksen paikalle kärkeen ja ohjasi läheltä jo kolmannessa peräkkäisessä pelissä pallon verkkoon.

- Toisen jakson vaihdot toivat hyvää energiaa, kun Tarvonen, Huttunen (Anton) ja Agyiri tulivat sisään. Ei me määräänsä enempää siellä vastustajan boxissa oltu, mutta oltiin tehokkaampia, Leppälahti iloitsi.

Toisen puoliajan tilastot olivat erikoiset, sillä KTP teki molemmilla maalia kohti suuntautuneella vedollaan osumat.

KPV voitti kulmapotkutilaston 8-0, muttei saanut laukaustakaan kohti KTP:n maalia.

Eipä siis ole mikään ihme, että KPV on tehnyt vähiten maaleja (14 peliä, 13 maalia) koko sarjassa.

KTP puolestaan on tehnyt eniten häkkejä. Verkko on 13 pelissä heilunut vastustajan maalissa tiuhaan tahtiin, kuten maalierosta 30-10 voi päätellä.

- Luomme nyt alkukauteen verrattuna korkeamman odotteen paikkoja boxissa ja saamme palloa sinne vähän syvemmälle useammin, mistä maalit syntyvät, KTP-käskijä jutteli.

KTP:llä on ollut loukkaantumishuolia ihan riittävästi, mutta toisaalta rinkiin on tulossa täydennystäkin.

- Loukkaantumistilanne askarruttaa, mutta pitää muistaa, että Lindforsilla (Matias) oli nyt pelikielto ja Valtteri Vesiaho saa pelata seuraavassa pelissä. Leinosella (Niklas) on pieni lihasvamma, mutta kyllä pelaajia on takaisinkin tulossa. Mika on menossa tiistaina kuvauksiin, mutta niinkuin nyt nähtiin, niin ihan ookoo korvaajia meillä on kuten Steniusta ja Tarvosta heittää sinne kärkeen. Nuori Hyppönenkin (Aapo) odottelee siellä vielä. Ei tässä sota yhtä miestä kaipaa, Leppälahti painotti.

KTP pelaa seuraavan ottelunsa Helsingissä Gnistanin kentällä. Ottelu pelataan Oulunkylässä ensi sunnuntaina 17.7.

TIMO KOPAKKALA