FC KTP Kotka ry

Terveystalon terveyskatsaus: Sairastuvalta kantautuu hyviä ja huonoja uutisia

KTP:n sairastupa on tyhjentynyt mukavasti viime aikoina. Sairastuvalta kantautuu nyt niin hyviä kuin huonojakin uutisia.

Aloitetaan niistä positiivisimmista. Toistaiseksi sarjakauden otteluista sivussa ollut KTP:n oma kasvatti Aleksi Tarvonen on pystynyt harjoittelemaan täysillä joukkueen mukana jo parin viikon ajan ja paluu tositoimiin on lähellä.

– Onhan tässä ollut pitkä talvi ja kevät, jotka menivät vatsa- ja nivusvaivojen kanssa. Välillä se on ollut todella raskasta seurata pelejä sivusta. Nyt on treenattu täysillä, enkä malta odottaa sitä hetkeä, kun pääsen taas tositoimiin. Palo pelaamiseen on todella kova, Tarvonen sanoo.

On mahdollista, että edellisen kerran tositoimissa viime maaliskuussa ollut Tarvonen hakisi pelivauhtia ensin yhteistyöseura Peli-Karhuista ennen kuin hänet nähdään taas vihreävalkoisissa.

– Valmennus päättää tämän asian ja vielä emme ole siitä keskustelleet. Sinne mennään pelaamaan, missä valmennus minut haluaa nähdä, täksi kaudeksi pelinumerokseen 9 vaihtanut Tarvonen tuumaa.

Tarvosella on riittänyt epäonnea viimeisen puolen vuoden aikana. Ensin hän kuntoutui polvioperaatiostaan, kunnes uudet vastoinkäymiset tulivat. Tarvonen on kuitenkin pystynyt selättämään ne periksiantamattomuudella ja sitkeydellä.

– Palo ja rakkaus lajia kohtaan on niin kova, ettei luovuttaminen ole käynyt missään vaiheessa mielessäni, Tarvonen sanoo.

– Nämä vammat kuuluvat ikävänä osana lajia. Välillä se on huonoa tuuria ja välillä omaa hölmöyttä. Kovalla mentaliteetilla pärjää aina, hyökkääjä jatkaa.

Sitten niihin negatiivisimpiin uutisiin. Kuluvaksi kaudeksi KTP-paitaan siirtynyt Jere Hiltunen teki jo paluun tositoimiin PeKa-paidassa, kunnes vamma uusiutui. On todennäköistä, että vamma pitää miehen sivussa koko loppukauden.

– Olihan se ikävä yllätys, kun selvisi, että jalka on jälleen murtunut. Oli tiedossa, että jotain on tapahtunut, mutta melkoisen huono fiilis tuli, kun sain kuulla, että kyse oli jälleen murtumasta. Nyt mennään taas kuukausi kepeillä ja sitten selviää tarvitseeko vamma leikkausta, Hiltunen sanoo.

Hiltusella on KTP:n kanssa sopimus myös ensi kaudesta. Tällä hetkellä tärkeintä on kuitenkin saada mies takaisin kuntoon.

– Nyt pitää selvittää mikä tämän vamman on aiheuttanut. Ei ole normaalia, että murtuma tulee kahdesti peräkkäin samaan paikkaan, Hiltunen huokaa.