FC KTP Kotka ry

Jälkipuinti osa 4: Viime hetken tasapelissä karvas maku

KTP:n nettisivuilla julkaistaan juttusarjaa, jossa käydään läpi Ykkösen sarjakauden ottelut. Neljännessä osassa ruoditaan KTP:n Ykkösen ottelu Ekenäs IF:ää vastaan. Haastattelussa on Johannes Laaksonen ja Santeri Stenius.

Millaiset fiilikset EIF-ottelusta jäi näin päivä ottelun jälkeen?

Johannes: Aika lailla huonot fiilikset. Kolme pistettä oli tarjolla, kunnes EIF iski tasoituksen.

Santeri: Kyllähän tuo häviöltä tuntuu, kun kaveri pääsee tekemään maalin ottelun viimeisestä kosketuksesta.

Jos ottelusta haluaa hakea positiivista, mitä sellaista pelistä löytyy?

Santeri: Olemme hinkanneet paljon sitä, että pääsisimme rakentamaan peliämme hieman ylemmäs. Nyt näytti sen suhteen jo paljon paremmalta.

Johannes: Pallonhallinta oli meillä parasta, mitä aiemmissa otteluissa. Pystyimme pallolla dominoimaan pelin kulkua.

Miten KTP:n 1–0-osuma mielestänne syntyi?

Johannes: Meillä oli hyvä paine. Juho (Lehtiranta) sai pallon laitaan, josta sen sain itselleni. Vastustaja antoi minulle tilaa edetä, joten otin pari tatsia pallon kanssa. Maalivahti lähti haistelemaan takakulmaa, joten päätin putata pallon etukulmasta sisään.

Santeri: Pakko peesata Johanneksen vastausta, ja minä annoin tilanteessa pallon laitaan Juholle.

Olisiko 1–1-osumaan johtaneen kulmapotkun voinut puolustaa paremmin?

Santeri: Vastustajan maalivahdin noustessa ylös saivat he ylivoimatilanteen. Uskon, ettei hän montaa kertaa onnistuisi tuollaisesta tilanteesta, jos pääsisi 100 kertaa yrittämään.

Johannes: Se oli huippusuoritus heidän maalivahdiltaan. Siihen edesauttoi vielä se, että aurinko paistoi ikävästi pääty- ja pääkatsomon välistä, eikä palloa pystynyt kunnolla näkemään.

Kaikki tähdet olivat siinä tilanteessa heidän puolellaan.

Seuraava ottelu on edessä jo perjantaina, onko se vain hyvä asia, että pelataan jo muutaman päivän päästä?

Johannes: Se on vain hyvä, että pelataan tiiviisti. Alkukaudesta oli hieman väljempää, mutta nyt päästään nollaamaan tämä ottelu ja ottamaan kolme pistettä.

Santeri: Pelien takia tätä hommaa harjoitellaan. Haluamme päästä kehittämään omaa peliämme ja ottamaan täydet kolme pistettä. Voittoputki voisi tehdä terää ja piste-eroa muihin, sillä tämä on äärimmäisen tasainen sarja. Alkukausi on näyttäny sen, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.

KTP–PIF. Ykkösen ottelu perjantaina 3.6. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla. Tervetuloa!

Osallistu mukaan Jälkipuintiin ja lähetä oma kysymyksesi pelaajille KTP:n Facebookissa. Seuraava jälkipuinti on luvassa tiistaina 7.6.. Siinä käsitellään läpi Ykkösen ottelua PIF:ia vastaan.