Tasapeli tuntui tappiolta

Jalkapallossa ei voi enää kovin paljon harmittavammalla tavalla menettää voittoa kuin minkä KTP koki maanantaina Arto Tolsa -areenalla. Ekenäs Idrottsförening nimittäin iski tasoitusmaalin ottelun kuudennella lisäminuutilla ja mykisti lähes 1000-päisen kotkalaisyleisön melko totaalisesti.

KTP:n kauden viides peli Ykkösessä päättyi lukemiin 1–1 (0–0), mutta tasapelissä oli vahva tappion maku.
Pallonhallintaprosenttien, maalintekoyritysten (KTP:lle 9–7) ja kulmapotkujenkin (KTP:lle 6–5) valossa peli oli tasainen, mutta tapa, millä vihreävalkoiset voiton menettivät, tuntuu tylyltä.
KTP:n Johannes Laaksonen oli jo sovittelemassa sankarinviittaa, kun hän vei joukkueensa johtoon hieman rangaistusalueen rajan takaa lähteneellä tarkalla sisäsyrjäsijoituksellaan 83. peliminuutilla, mutta toisin kävi.

– Kyllähän se vähän kyrsii. Maalini ei lämmitä yhtään, sillä meidän olisi pitänyt ottaa kolme pistettä, hyvän ottelun keskikentän keskustassa tietynlaisena "valeysinä" pelannut "Johnny" kommentoi Ruudun haastattelussa.

EIF sai aivan päätössekunneilla kulmapotkun, kun KTP-vahti Aleksi Partanen ei pystynyt vangitsemaan vaikeaa keskitystä.
EIF:n veskari Hemmo Riihimäki nousi ylös maalinedustalle ja jatkoi kulmurin jalallaan komeassa kaaressa Adam Larssonin päähän, eikä Ykkösen maalintekijätilastoa kuudella osumalla johtava, vasta toisella puoliajalla kentälle vaihdettu, ruotsalainen luonnollisesti erehtynyt tyhjä maali edessään.

Sitä ennen, varttia aiemmin, vain Aleksander Forströmin pusku näytti vaaralliselta EIF:n maalintekopaikalta.

– Harmittaa tuo viimeinen tilanne, kun annoimme heille kulman. Olimme kulmapotkun rakenteluvaiheessa passiivisia, emmekä pystyneet blokkaamaan nostoa, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti harmitteli pelin jälkeen lehdistötilaisuudessa.

Vaikka kahden pisteen menettäminen taatusti harmittaakin, näki kotkalaisluotsi omiensa otteissa kehumisenkin syytä.

– Olimme tosi hyviä 25 minuuttia. Pelasimme tuolloin kauden parasta futista ja loimme muutamia paikkoja, Leppälahti sanoi.

Muutamia tyylikkäitä ylösnousuja tehnyt Joni Mäkelä murtautui 16. minuutilla hyvään vetopaikkaan, mutta EIF-kassari Riihimäki torjui.

– Toka jaksollakin hyökkäyspelimme toimi ajoittain hyvin ja Ramadingayellä (David) oli erittäin hyvä paikka, Leppälahti jatkoi.

Leppälahti oli tehnyt avauskokoonpanoonsa neljä muutosta maalivahtivaihdoksen ohella Haka-pelin jälkeen.
Lassi Nurmos otti Rico Finnäsin paikan puolustuslinjassa ja Thomas Agyiri tuli keskikentälle Niklas Leinosen tontille. Mika ja Santeri Stenius aloittivat nyt penkillä, kun Anttoni Huttunen ja Laaksonen olivat avauksessa.

Toisella puoliajalla KTP teki neljä vaihtoa. Puoli tuntia ennen päätösvihellystä Mika ja Stenius korvasivat Mäkijärven ja Huttusen. 10 minuuttia myöhemmin Leinonen otti Agyirin paikan ja 1–0-maalin jälkeen Mika käveli vaihtoon, kun Nathael Ishii pääsi kentälle. Mikan peliaika jäi näin 20 minuuttiin.

– Mikalla on pientä lihasvammaa. Tämä alusta on pehmeämpi kuin vanha ja se voi vaikuttaa siihen, että tulee kramppeja, KTP-käskijä selvitti.

KTP.llä on nyt koossa viidestä pelistä kahdeksan sarjapistettä. Seuraavan kerran KTP pelaa kotikentällään tulevana perjantaina, kun se mittaa sarjajumbo Pargas IF:n nykykunnon.