FC KTP Kotka ry

Naisten Ykkösen ylemmän loppusarjan paikat jaossa

KTP:n naisjoukkue saa Arto Tolsa areenalle tutun vastustajan, kun Esbo Bollklubb (EBK) saapuu sinne. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa useaan otteeseen viimeisten vuosien varrella. Ottelut ovat aina olleet pullollaan tapahtumia ja vauhtia. Tällä kaudelle joukkueet ovat aloittaneet sarjan tasavahvasti. Voittajasuosikkia on erittäin vaikea veikata.

Edellisellä kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti. Molemmilla kerroilla KTP vei täyden pistepotin mennessään. Kotkassa ottelu päättyi 2–0 ja Espoossa 0–1. EBK ei siis sarjassa onnistunut heiluttamaan kotkalaisten verkkoa kertaakaan. Tämän vuoden harjoituskaudella joukkueet ovat kohdanneet kolmesti. Niissä EBK on ollut niskan päällä. Se voitti joulukuussa pelatun ottelun 3–1 ja helmikuussa runsasmaalisen ottelun 5–3. Maaliskuun lopulla voimasuhteet olivat sitten kääntyneet ja KTP vei kotiottelun maalein 2–1.

Sarjassa EBK on kerännyt 13 pistettä, kuten KTP. Maaleja EBK on tehnyt 15. Yli puolet näistä (8) on viimeistellyt kovassa vireessä alkukaudella ollut Isatou Ndow. KTP:n paras maalintekijä on Viivi Ollonqvist viidellä osumallaan. Kaikkiaan KTP on sarjassa onnistunut ujuttamaan pallon pömpeliin yhteensä 23 kertaa. Molempien joukkueiden puolustus on ollut kilpailukykyisessä kunnossa. EBK on päästänyt 15 ja KTP 14 maalia omiin. Edellisistä viidestä sarjaottelusta sekä EBK että KTP ovat keränneet 10 pistettä.

Viime lauantain kierroksella EBK kohtasi sarjakärki HJK:n. Klubi voitti ottelun 4–1. Se varmasti jätti asioita hampaankoloon joukkueelle. Espoolaisten selkeänä tavoitteena lienee kuitenkin tavoitella paikkaa Ykkösen TOP neljässä. Se tavoite karkaa lyhyelläkin tappioputkella kauas. Joukkueen pelaajisto on laaja, ehkä laajin naisten Ykkösessä. Siinä on sekä hyviä että huonoja puolia. Kierrättämällä pelaajia, varmistetaan jaksaminen. Toisaalta iso kierrättäminen vähentää pelituntumaa ja rutiinia.

KTP:n haasteena on ollut pienehkö pelaajarinki tai ainakin pienet vaivat, jotka estävät pelaajia pelaamasta. Lisäksi pelaajia on ollut yhteistyöseura Peltirummun käytettävissä ja pelit ovat harmittavasti olleet useasti samana päivänä. Tulevana lauantaina näyttää sikäli paremmalta, että ainakin vielä tätä kirjoitettaessa odotettavissa on täysi kuponki pelaajia otteluun. EBK on erittäin kova vastustaja. Kaiken on onnistuttava hyvin, jotta voidaan odottaa hyvää tulosta kotijoukkueelle. Sarja on tasainen, eikä kukaan ole vielä kovinkaan kauas karannut. KTP tähyää EBK:n lailla paikkaa neljän parhaan joukossa. Lauantain jälkeen se voi olla askeleen lähempänä. Jotta tämä tavoite olisi hiukan helpompi saavuttaa, tarvitsee kotijoukkue vahvaa yleisön tukea. Joukkue toivookin, että lehterit pullistelisivat väkeä ja kannustus olisi äänekästä! Pelaajat ovat valmiit laittamaan itsensä likoon mitään säästelemättä ja heittävät saman haasteen myös kannattajille.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Kymen Charteline Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta tästä linkistä Aloita | jalkapallotv.com. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin portilta ostetulla lipulla 12 €. Liput voit ostaa täältä FC KTP - liput & kausikortit | Osta lippu helposti | Tiketti

FC KTP – EBK 15.6.2024 klo 15.00 Arto Tolsa areena.