FC KTP Kotka ry

"Tarella" viiden pelin maaliputki - "Hyökkääjän tehtävänä on laittaa palloa pussiin"

Reilun kuukauden kuluttua pystyy KTP:n oma kasvatti, Aleksi Tarvonen, 29, Frederikin tavoin hoilottamaan: "Oon kolmekymppinen".

Liekö lähestyvä merkkipäivä (19.7.) innostanut miestä, mutta joka tapauksessa Tarvonen on äitynyt hurjaan maalivireeseen viime peleissään.

Ykkösliigan maalintekijätilaston kärkipaikalle SalPan Olli Jakosen kanssa noussut kotkalaishyökkääjä on tehnyt viidessä pelissä peräkkäin maalin ja hänen yhteismaalimääränsä on nyt seitsemän.


Hyvässä joukkueessa saat paikkoja

- Siitä minulle maksetaan, että teen maaleja.

- Ei siinä sen kummempaa ole kuin, että kun pelaat hyvässä joukkueessa, niin hyökkääjälle tulee paikkoja, "Tare" totesi Ruudun haastattelussa JIPPO-ottelun jälkeen.

Kun KTP oli siirtynyt 12:nnella minuutilla joensuulaispuolustajan oman maalin turvin johtoon, jatkoi Tarvonen maaliputkeaan kuusi minuuttia myöhemmin nätillä vedolla rankkarialueen rajan tuntumasta vieden kotijoukkueen kahden maalin etumatkalle.


"Puoli tuntia hyviä"

- Niin kuin sanoin, niin hyökkääjän tehtävänä on laittaa palloa pussiin ja näin on päässyt käymään.

- Aloitimme intensiivisesti ja varmaan olimme semmoiset puoli tuntia tosi hyviä. Painettiin prässi loppuun asti, saatiin tilanteita, eikä meillä ollut oikeastaan yhtään mitään hätää avauspuoliajan kuluessa puolustussuuntaan.

Tauon päättymisen jälkeen pelin juoni oli erilainen.

- Toisen puoliajan alkuvaiheissa JIPOlla oli yksi paha paikka. Selvittiin onneksi siitä ja sitten se oli sellaista kyttäilyä enemmän.

- Lopussa saatiin vielä hieman kehitettyä paniikkia. Onneksi selvittiin. Eihän meillä nyt mitään hätää ollut muuta kuin alku ja loppu, silloin vähän.


Interiä voittamaan

KTP:n pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun FC Inter juoksee Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluun Arto Tolsa -areenalle.

- Ihan varmasti täällä kotona Interillä ei tule olemaan helppoa. Voittamaan lähdetään.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA