FC KTP Kotka ry

KTP aikoo näpäyttää Veikkausta ja Interiä - "Lähdetään voittamaan"

Ykkösliigassa eniten (29) maaleja tehnyt KTP saa vieraakseen Suomen Cupin viidennen kierroksen otteluun Veikkausliigassa eniten (23) maaleja päästäneen FC Interin sunnuntaina 16.6. Arto Tolsa -areenalle.

Mikäli maamme toiseksi korkeimman sarjatason kotkalainen kärkijoukkue onnistuu tiputtamaan pääsarjassa yhdeksäntenä olevan turkulaisseuran jatkosta, on KTP:n seuraava vastustaja juhannuksen jälkeisellä viikolla pelattavassa kotipelissä joko Kakkosen GrIFK tai Kolmosen MuSa.

KTP on selviytynyt 32 parhaan joukkoon lyömällä Simpeleen Urheilijat 21-0 ja FC Vaajakosken 5-0.

Inter on ehtinyt pelata vain kerran, kun se pudotti Ilveksen kakkosjoukkueen maalein 3-0.



Inter-paidassa KTP-kasvatti

Interin mielenkiintoisin pelaaja kotkalaisvinkkelistä katsottuna on KTP-kasvatti Matias Tamminen.

22-vuotias ja 194-senttinen Tamminen on tällä liigakaudella ollut joka kerta joukkueensa avauskokoonpanossa, mutta otettu vaihtoon jokaisessa pelissä.

Kotkalaissyntyinen oikea laitahyökkääjä on tehnyt kuluvalla liigakaudella Interille yhden maalin.

Edellisen kerran hän edusti KTP:tä kaudella 2021 lainapelaajana.



"Paljon laatua"

- Interin ja Vesa Vasaran (päävalmentaja) ajatuksena on olla pallonhallintaan pyrkivä joukkue. Sen tarkoituksena on usein pyrkiä houkuttelemaan vastustaja prässäämään ja sitten syöttöpelillä purkaa se prässi auki.

- Sitten he yrittävät sitä kautta saada niitten laitureita isoihin tiloihin. Heillä on nopeita ja taitavia pelaajia hyökkäyspäässä ja he koettavat luoda heille isoja tiloja, mihin hyökätä nopeasti, kun ovat saaneet ensimmäiset prässikerrokset rikottua.

- Siellä on kyllä tosi paljon laatua, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoo.



Inter Veikkauksen suosikki

Veikkaus pitää Interiä ottelun selvähkönä suosikkina, sillä se tarjoaa vierasvoitosta kerrointa 1,70, kun KTP:n kotivoitosta tai tasapelistä saa rahat takaisin nelinkertaisena.

KTP on voittanut kaikki kuusi kotipeliään (MP 4-0, SJK Akatemia 5-1, JäPS 2-0, Jaro 1-0, KäPa 2-1 ja JIPPO 2-1) hurjalla maalierolla 16-3.

Inter on hävinnyt kuudesta vieraspelistään yhtä lukuun ottamatta kaikki (Gnistan 1-2, IFK Mariehamn 1-3, SJK 1-3, Ilves 0-3, VPS 1-3 ja FC Lahti 2-0) ja sen maaliero on 6-14.

- En osaa ottaa noihin kertoimiin mitään kantaa, onko ne oikein vai väärin. Me lähdetään voittamaan sitä ottelua, niin kuin jokaista muutakin ottelua, Nyholm toteaa.



"Hieno kohtaaminen"

Mikä on joukkueen terveystilanne?

- Sama kuin viime pelin jälkeen. Johannes (Laaksonen) ja Stenius (Santeri) ovat tästä pelistä pois. Katsotaan ensi viikolla heidän tilanne uudestaan. Johannes on varmasti vähän nopeammin kunnossa kuin Stenius, KTP-luotsi paljastaa.

Millä ilmeellä KTP aikoo Inter-peliin lähteä?

- Lähdetään pelaamaan sitä meidän omaa peruspelaamista, mitä me on harjoiteltu viimeiset kuusi kuukautta ja pelattu viimeiset 11 sarjaottelua. Ei me tulla suuremmin muuttamaan mitään. Luotetaan siihen omaan tekemiseen.

- Siitä tulee kyllä hieno kohtaaminen, kun päästään mittaamaan tasoa ihan tosissaan, kun Veikkausliigajoukkue on vastassa pitkästä aikaa täällä Tolsalla. Mikäs sen hienompaa.

KTP-Inter. Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelu Arto Tolsa -areenalla sunnuntaina 16.6. kello 17. Tervetuloa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA



Otteluliput Tiketistä:



Voit myös ostaa loppukauden kausari nyt tarjoushintaan 99€! Vähintään 9 miesten kotipeliä sekä naisten pelit!