FC KTP Kotka ry

KTP kohtaa ONS:n ensi kertaa

Bussimatkatoimisto Kymen Charterline Oy on mukana FC KTP Kotkan matkassa kaudella 2024.

KTP:n naisjoukkue jatkaa otteluitaan Ykkösessä. Nyt matka suuntautuu Ouluun, jossa vastaan asettuu uusi tuttavuus Oulu Nice Soccer (ONS). Vielä viime vuonna Kansallista Liigaa pelannut seura on tunnettu vahvasta juniorityöstään ja on pitänyt yhdessä Rovaniemen Palloseuran kanssa naisjalkapalloilun lippua ylhäällä Pohjois-Suomessa.

ONS jäi viime kaudella Kansallisessa Liigassa viimeiseksi ja edessä oli putoaminen Ykköseen. Se varmasti jätti paljon hampaankoloon ja mieli takaisin parrasvaloihin on kova. ONS kärsi luonnollisesti muutamia menetyksiä viime vuoden pelaajistostaan. Mm. hyökkääjä Sara Sievistö lähti HJK:iin, Iiris Lukkarila ja Stina Virkkala Ilvekseen sekä Nea Tenno JyPK:iin. Tulopuolella on useita omia junioreita, lisäksi maalivahtiosasto vahvistui Jenna Rantasella. Hän edusti viime kaudella PK-35 Vantaata. Tällä kaudella ONS:n tehokkain pelaaja on tilastojen mukaan ollut Viivi Niemelä. Hän on osunut maaliin neljästi. ONS on sekä tehnyt että päästänyt seitsemän maalia. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on niin ikään yhtä monta kutakin eli kaksi. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa neljännellä sijalla.

KTP lähtee otteluun allaan karvas tappio TPS:lle. Peli oli jälleen kerran hyvin hallussa ensimmäisellä puoliskolla, mutta TPS ratkaisi ottelun edukseen parilla nopealla maalilla toisen puoliajan alussa. KTP:n riippana on ollut se, miten pitää korkea taso yllä läpi ottelun. KTP pääsee matkaan terveellä kokoonpanolla. Vain yksi pelaaja (Iira Eskola) on toipilaana kotijoukoissa. Muutoin valmennus pääsee valitsemaan joukkueen koko rosterista. Joukkue on valmistautunut huolella tulevaan vierasotteluun. Pitkä matkustaminen tuo lisää haastetta valmistautumiseen, sitä kuitenkin yritetään taklata matkustamalla päivää ennen ottelua Ouluun.

Molemmat joukkueet haluavat edetä pallonhallinnan avulla. Näin ollen pelistä tullee viihdyttävä jalkapallo- ottelu. Lisäksi molemmat joukkueet haluavat pitää yllä hyvää tempoa, joten on helppo povata ottelun tulevan olemaan vauhdikas ja täynnä kovia kaksinkamppailuja. Sarja on vielä alussa ja kovinkin tasainen. Voitolla KTP säilyttäisi hyvät asemat kilpailla paikasta neljän joukkueen yläloppusarjaan viime vuoden tapaan. KTP:llä on edessään iso haaste, mutta usko omaan tekemiseen on kova. Jos joku on varmaa, niin se, että periksi ei anneta ja kaikki laitetaan likoon!

ONS - FC KTP naisten Ykkönen 18.5.2024 klo 13.00 Heinäpään jalkapallohalli, Oulu