FC KTP Kotka ry

KTP:llä edessä Turun-reissu - "TPS prässää korkealta"

Ykkösliigaa pisteen erolla ennen JIPPO:a johtava KTP kohtaa lauantaina 18.5. Turun Palloseuran pelissä, jota mustavalkoinen kotijoukkue kutsuu nimellä legendaottelu, sillä tuolloin turkulaisseuran kunniagalleriaan aateloidaan seitsemän uutta jäsentä.

TPS on kerännyt kuudesta pelistään saldon 4-1-1 ja se on hyvissä asetelmissa huipputasaisessa kärkikvartetissa (KTP 15, JIPPO 14, TPS 13, Jaro 12).

Sekä KTP että Tepsi ottivat edellisellä kierroksella 1-0-voitot (KTP-Jaro ja SalPa-TPS).


Mikä on yhteenvetosi Jaro-pelistä, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm?

- Puolustettiin koko ottelu ihan semmoisesti kohtuullisen hyvin, eikä päästetty maalia, joka helpottaa sitä, että me voidaan voittaa se futispeli.

- Pallon kanssa välillä tehtiin helpohkoja virheitä, joka sitten kostautui sillä tavalla, että me ei saatu oikein rytmistä kiinni varsinkaan toisella puoliajalla, kun meillä oli yhden miehen ylivoima, mutta niin käy välillä.

Kahdeksan maalia Ykkösliigassa tehneen ja neljä päästäneen TPS:n pelaajistosta kiinnittyy suurin huomio maalivahti Matias Niemelään, joka viime kaudella pelasi KTP:ssä 13 ottelua (Veikkausliiga 6, Suomen Cup 5 ja Liigacup 2).

Tällä kaudella Niemelä on pelannut kaikki TPS:n Ykkösliigan ja Ykkösliigacupin ottelut.


Minkälainen joukkue kokonaisuudessaan on TPS?

- TPS prässää korkealta ja koettaa pallon kanssa edetä aika paljon laidoista. Heillä on paljon rotaatiota heidän pelaamisessa.

- Pelaajat vaihtelevat tosi paljon pelipaikkoja. TPS on hyvä joukkue, Nyholm toteaa.


Mihin asioihin KTP:n pitää kiinnittää huomiota?

- Meidän pitää kiinnittää huomiota siihen, että TPS haluaa hyökätä mahdollisimman isoihin tiloihin linjojen väleihin tai selustaan.

- Meidän pitää pystyä puolustamaan oli se sitten tilanteenvaihto tai avoin peli. Meidän pitää pystyä eliminoimaan ne tilat. Sitten, kun ne muutaman kerran pelissä pääsee niihin tiloihin, niin sitten niissä pitää olla hyviä.


Mikä on joukkueen terveystilanne?

- Terveystilanne on hyvähkö. Ei ole mitään sen suurempia uusia vammoja (ensi kuussa kentille palaavalla Johannes Laaksosella on alaraajavamma) ilmentynyt ainakaan tähän päivään mennessä.

TPS-KTP. Ykkösliigan ottelu lauantaina 18.5. Veritas Stadionilla kello 15. Tervemenoa!

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Peli katsottavissa Ruudusta: