FC KTP Kotka ry

KTP:n miehet maksoivat naisten kalavelat - "Punaisen kortin jälkeen peli oli meidän"

KTP:n miesten joukkue käväisi Turussa lauantaina maksamassa KTP:n naisten puolesta kalavelat TPS:lle.

KTP kukisti TPS:n Ykkösliigan seitsemännen kierroksen ottelussa maalein 4-1 (2-1) eli samoin luvuin kuin Ykkösessä pelaava naisten joukkue oli äitienpäivänä turkulaisille Kotkassa hävinnyt.

Voitto oli sarjajohdossa oleville kotkalaisille äärimmäisen tärkeä, sillä piste-ero pinnan päässä majailevan JIPPOn perässä tulevaan Tepsiin kasvoi jo viiteen pisteeseen.

KTP:n alku oli terävä, sillä Enoch Banzalla ja Aleksi Tarvosella oli omat tilanteensa jo ennen 10:nnellä minuutilla syntynyttä vieraiden johtomaalia.


Maalin jälkeen suihkuun

KTP-vahti Maksym Zhuk antoi nopealla maalipotkulla pallon vasempaan laitaan Mikko Sumusalolle, jonka pitkä avaus tavoitti Anttoni Huttusen, eikä mies erehtynyt laukoessaan pelivälineen tolpan kautta maaliin.



Tepsi tasoitti 23. minuutilla, kun Albijon Muzaci päätti isäntien nätin hyökkäyksen Umar Bala Muhammedin syötöstä varmaan viimeistelyyn.

TPS oli ottanut pelin hallinnan itselleen KTP:n johtomaalin jälkeen, sillä hetkeä aiemmin Zhuk oli torjunut Tuomas Pippolan lähivedon ja 1-1-maalinkin jälkeen KTP:n ukrainalaisveskari joutui venymään Pippolan laukauksen tielle.

Pelin luonne muuttui ihan ratkaisevasti 35. minuutilla, kun erotuomari Lassi Siukkolan mielestä Muzacin käsivarsityöntö, jonka kohteeksi joutui Valtteri Vesiaho, oli suoran ulosajon arvoinen.



KTP iski todellisen pukukoppimaalin aivan avauspuoliajan päätöshetkillä.

Loukkaantuneen Matias Lindforsin tilalle vaihdettu Santeri Stenius syötti pallon laitaan Aleksi Tanniselle, jonka jatkosyötön Huttunen päästi älykkäästi "läpi" ja Tarvonen niittasi pelivälineen verkkoon.




"Onneksi saatiin tehtyä maali"

- Aloitimme ensimmäisen puoliajan vahvasti ja pääsimme 1-0-johtoon. Sitten ote siirtyi vähän Tepsille.

- TPS purki meidän prässin ja pääsi ison tilan hyökkäykseen tekemään tasoitusmaalin. 10 minuuttia myöhemmin Tepsi sai punaisen kortin, ja se muutti tosi paljon pelin luonnetta.

- Onneksi saatiin siihen eka puoliajan loppuun tehtyä maali, mikä oli tärkeää henkiseltä kannalta, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm sanoi.

Jaroa vastaan viikko sitten KTP:n peli jumiutui, kun se pääsi ylivoimalle, mutta Turussa homma toimi.

KTP iski vielä kahdesti, eikä sillä ollut mitään hätää missään vaiheessa.

56 minuuttia oli pelattu, kun syöttöketju Vesiaho-Huttunen-Tanninen-Huttunen toimitti pallon Steniukselle ja pallo oli kolmannen kerran viime kaudella KTP:ssä pelanneen Matias Niemelän selän takana.



Niemelä oli joutunut aiemmissa Ykkösliigan otteluissa yhteensä vain neljästi poimimaan pelivälineen maalistaan, mutta nyt KTP takoi yhdessä pelissä yhtä monta osumaa.

Loppulukemat iski vaihtomies Luca Weckström 87:nnellä minuutilla.

Maaliin antoi viimeisen syötön Huttunen, joka oli jokaisessa KTP:n osumassa vahvasti mukana, mutta komeamman passin maalinkehittelyssä antoi "Hudelle" hetkeä aiemmin kentälle tullut Matias Paavola.


"Tosi solidia peliä"

- Toisella puoliajalla terävöitettiin vähän asioita, mitä me halutaan tehdä, mistä me halutaan edetä ja niin päin pois.



- Toinen puoliaika oli meiltä kyllä tosi solidia peliä. Oltiin hyviä ja sillä hyvällä tekemisellä väsytettiin Tepsi. Heiltä loppui energia ja tehtiin hienoja maaleja vielä päälle, Nyholm jutteli.

Odotettu kärkipään taistelu säilyi tasaisena reilut puoli tuntia, mutta sitten vieraat hyydyttivät vakuuttavalla pelillään kotijoukkueen.

- Yhteenvetona voin todeta, että ennen punaista korttia molemmilla oli omat hetkensä pelissä. Me oltiin parempia alussa ja sitten Tepsi oli parempi kuin me.

- Punaisen kortin jälkeen peli oli meidän. He joutuivat pelaamaan enemmän alivoimaisena kuin mitä viime viikonloppuna.

- Sitten meille oli nyt ihan selkeätä, mitä me halutaan tehdä sen pallon kanssa.

-Wilson (Armaan) oli vielä sivussa vamman takia, KTP-luotsi kommentoi.



KTP:n seuraava ottelu Ykkösliigassa on maanantaina 27.5., jolloin Käpylän Pallo saapuu Arto Tolsa -areenalle.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA

Katso ottelukooste KTP-TV:stä: