FC KTP Kotka ry

KTP Keravalle PKKU:n vieraaksi

Naisten Ykkösen ylemmän loppusarjan toinen kierros pyörähtää KTP:n osalta käyntiin jo tulevana perjantaina, kun joukkue matkaa vieraspeliin Keravalle. Siellä vastaan asettuu liigakarsintoihin tähyävä PKKU. Lauantaina pelataan kierroksen täydentävä ottelu JyPK-VIFK.

Loppusarjan ensimmäisellä kierroksella PKKU kaatoi KTP:n tylyin 0–4 lukemin Arto Tolsa areenalla. Tätä kalavelkaa kotkalaiset lähtevät nyt makselemaan Keravalle. Kotkan ottelun tulos oli ehkä hieman karumpi, kuin mitä tapahtumat kentällä antoivat ymmärtää. Paljon on kuitenkin parannettava, että pisteitä joukkue saa tuomisiksi Kotkaan.

PKKU:n pelaamisen yksi kulmakivi on erittäin laadukas keskikenttä. Sen kapellimestarina toimii Sofia Jahnukainen. Tämä nuorukainen on myös nuorten maajoukkueen luottopelaajia. Lisäksi PKKU on käyttänyt kauden aikana muutamia HJK pelaajia Farmisopimuksen mahdollistamalla tavalla. Heistä Sonja Hillberg lienee ainut aikuisikäinen pelaaja, joka on loppukauden keravalaisten vahvuudessa.

Ottelussa PKKU on selvääkin selvempi voittajasuosikki. Edellisellä Keravan vierailullaan KTP onnistui maalinteossa kertaalleen, kun taas PKKU teki kolme maalia. KTP on ottanut vain yhden pisteen kolmesta tämän vuoden keskinäisistä kohtaamisista. Joko nyt olisi aika voittaa? Viimeisimmistä viidestä sarjaottelustaan PKKU voittanut neljä, KTP yhden.

KTP kärsii edelleen pienestä pelaajapulasta. Muutama pelaaja on vielä epävarmoissa kantimissa, pystyykö pelaamaan perjantaina vai ei. Toipilasosastolta odotetaan esim. Pinja Turkian paluuta kentille pitkähkön loukkaantumisen jäljiltä.

Edellisellä viikolla ei sarjassa pelattu, vaan vietettiin maaottelutaukoa. Joukkue oli pienellä lomalla ja nyt pitäisi olla jälleen kehoissa virtaa loppukauden pelejä varten. Kautta on jäljellä vielä kolme ottelua. Niihin kaikkiin joukkue lähtee voitto mielessä. Kausi on kokonaisuudessaan ollut hyvä tähän mennessä. Pelaajiston kesken on sovittu, että loppuun asti painetaan täysillä ja vasta kauden päätyttyä otetaan rennommin!

PKKU – FC KTP naisten Ykkönen 29.9.2023 klo 18.30 Kalevan urheilupuisto, Kerava.