FC KTP Kotka ry

KTP saa vieraita Vaasasta

Naisten Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelut jatkuvat Kotkassa, kun KTP ja Vaasa IFK (VIFK) ottavat toisistaan mittaa. Kotijoukkue KTP kärsi tappion kotonaan joukkueiden edellisessä kohtaamisessa. Nyt olisi revanssin paikka. Vaasa on toistaiseksi ainut joukkue sarjassa, jolta KTP ei ole onnistunut ottamaan yhtään pistettä tällä kaudella.

VIFK päätyi loppusarjan ensimmäisessä ottelussaan pistejakoon Jyväskylän Pallokerhon (JyPK) kanssa. Sarjakärki JyPK joutui taipumaan 0–0 tasapeliin Vaasassa. Tämä pistemenetys ja toisaalta PKKU:n voitto Kotkassa kavensi kahden kärkijoukkueen piste-eroa ja tuo lisää jännitystä loppusarjaan.

VIFK on kerännyt viidestä viimeisimmästä ottelustaan seitsemän pistettä, kun taas KTP on pystynyt ottamaan ainoastaan kolme vastaavana aikana. Maaleja VIFK on tehnyt em. otteluissa seitsemän ja päästänyt viisi. KTP:n vastaavat luvut ovat kolme tehtyä ja 13 päästettyä. Joukkueiden tämän vuoden keskinäiset ottelut ovat molemmat päättyneet VIFK:n voittoihin (2–1 ja 3–0). Näitä taustoja vasten on selvää, että KTP lähtee tähän tulevaan otteluun selkeänä haastajana.

KTP:n otteet eivät tuloksellisesti ole olleet mairittelevia viime aikoina. Peli on kuitenkin kauden edetessä kehittynyt monella osa-alueella. Alkukaudesta joukkue onnistui yllättämään monet ja keräämään tasaisesti pisteitä lähes jokaisesta pelaamastaan ottelusta. Nyt syksyn edetessä vastus on koventunut ja etenkin ylemmässä loppusarjassa kaikki ottelut ovat erittäin vaativia. Virheistä rangaistaan välittömästi. Keskittymisen täytyy olla timanttia joka hetki, jotta voi olettaa pärjäävänsä. Edellisessä ottelussaan KTP pärjäsi paremmin, kuin loppulukemat antoivat ymmärtää. Nyt tulevassa pelissä hyvä pallollinen pelaaminen pitää saada jalostettua ja etenkin maalipaikkojen luomiseen on löydyttävä keinot. Sen lisäksi mahdolliset maalintekopaikat ovat hyödynnettävä maalien muodossa!

KTP:llä on edessään iso haaste, mutta usko omaan tekemiseen on kova. Jos joku on varmaa, niin se, että periksi ei anneta ja kaikki laitetaan likoon! Vaikka vastus sunnuntaina on jälleen kerran kova, on myös luotto omaan tekemiseen korkealla. Kotijoukkue on hyvässä kunnossa ja valmiina haastamaan kenet tahansa. KTP:n mottona on, ettei koskaan anneta periksi. Se pätee myös tulevana sunnuntaina. Joukkue odottaa myös kotiyleisön olevan paikalla runsaslukuisena kannustamassa joukkuetta yhä parempiin suorituksiin. Tätä tukea joukkue myös osaa arvostaa erittäin paljon. Sen avulla jaksaa painaa vielä sen kuuluisan viimeisen spurtin, taklauksen tai laukauksen.

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Steveco Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

FC KTP - VIFK naisten Ykkönen 10.9.2023 klo 15.00 Arto Tolsa areena, Kotka