FC KTP Kotka ry

KTP solmi lisää jatkosopimuksia

KTP:n naisjoukkueen ensi vuoden runko alkaa hahmottua. Seura solmi jatkosopimukset Oona Kelkan, Bettina Ahon, Pinja Turkian ja Cecilia Jäntin kanssa.

Oona Kelkka (kasvattajaseura Haminan Pallo-Kissat) on lyönyt itseään läpi kuluvalla naisten Ykkösen kaudella. Oonan kehityskulku on ollut ilahduttavaa ja hän on käyttänyt saamansa vastuun hyvin. Oona on ollut aina kentälle päästyään vaarallinen vastustajille. Etenkin hyökkääjän roolissa hän on prässännyt todella hyvällä intensiteetillä ja väsymättömästi. Siitä palkintona oli mm. voittomaali EBK:n vieraana syyskierroksella.

Valmennus odottaa Oonalta vieläkin kovempia ja tasaisempia suorituksia tulevilla kausilla. Oona tullee vuoden kahden sisään olemaan erittäin isossa roolissa joukkueessa, mikäli kehitys vain jatkaa kulkuaan kuten tähänkin asti. Oonan ja seuran välinen sopimus ulottuu vuoden 2025 loppuun asti.

FC Peltirummun kasvatit Bettina Aho, Pinja Turkia ja Cecilia Jäntti ja FC KTP päättivät yhteistuumin käyttää option kaudesta 2024.

Bettina on joutunut kuntouttamaan juuri kauden alla loukkaantunutta jalkaansa tähän asti ja se jatkuu edelleen. Vastuuttomasti takaapäin taklannut KuPS Akatemian pelaaja teloi Bettinan jalan viimeistä edellisessä harjoitusottelussa. Tämä kausi meni siis pipariksi ainakin suurimmaksi osin. Toivottavasti jalka ehtii kuntoutua pelikuntoon ennen kauden loppua.

Pinja otti paikkansa KTP:n puolustuslinjasta. Hän on ollut mukana myös ikäluokkansa maajoukkuetoiminnoissa. Pinja on haastanut joukkuetovereitaan peliajasta ja nostanut omaa tasoaan kauden edetessä jatkuvasti. Heinäkuun alussa NJS ottelussa sattunut loukkaantuminen on pitänyt hänet poissa pelikentiltä toistaiseksi. Toiveissa on, että vamma parantuu vielä ennen kauden päättymistä ja hänet nähtäisiin pelikentillä vielä syksyn peleissä.

Cecilia on ollut yksi johtavista hahmoista KTP:n keskikentällä. Selma Harjun tulon myötä pelipaikalle on ollut entistä enemmän kilpailua, joka taas nostaa pelaajien tasoa. Kisa peliajasta on tervettä ja pelaajat kannustavat toinen toistaan parempiin suorituksiin. Cecilialla on ollut kiirettä myös maajoukkueen kanssa. Kotikisat kesäkuussa Eerikkilässä sujuivat Cecilialta hyvin. Hän on pallon kanssa taitava ja osaa lukea peliä mainiosti.

Kaikilla näillä nuorilla pelaajilla on hyvä tulevaisuus edessään jalkapalloilijoina. Seurassa ollaan iloisia nyt julkaistuista jatkosopimuksista. Se kertoo, että asioita on tehty oikein ja pelaajien on hyvä olla KTP:ssä. Seura haluaa panostaa myös nuoriin kehittyviin pelaajiin ja luoda heille hyvän ja turvallisen ympäristön harjoitella ja pelata. Silloin siinä myös piilee riski kehittyä.

Seura pyrkii kokoamaan tulevan kauden joukkueen mahdollisimman ajoissa valmiiksi, jotta harjoittelu ja valmistautuminen uuteen kauteen olisi sujuvaa. Lisää sopimuksia on tulossa, joten olkaa kuulolla. Tervetuloa sankoin joukoin seuraamaan loppusyksyn otteluita Arto Tolsa areenalle!