FC KTP Kotka ry

Ykkösen ylempi loppusarja käyntiin

KTP:n naisjoukkue taisteli tiensä Ykkösen neljän parhaan joukkueen joukkoon. Tämä takasi säilymisen sarjassa ja mahdollisuuden taistella paikasta nousukarsintaan. Sarjan voitto on KTP:n joukkueelta jo karannut tavoittamattomiin. Ylemmän loppusarjan kakkonen on oikeutettu osallistumaan liigakarsintaan.

KTP aloittaa loppusarjaurakkansa ottelulla Pallokerho Keski-Uusimaata (PKKU) vastaan. Joukkueet tuntevat toisensa verraten hyvin, sillä ne ovat viime vuosien aikana kohdanneet toisensa useampaan kertaan. Näissä kohtaamisissa kokenut PKKU on ollut niskan päällä ja tähänkin otteluun lähdettäessä se on selvä ennakkosuosikki. PKKU pitää tällä hetkellä hallussaan toista sijaa ja on jo 11 pisteen karkumatkalla kotijoukkuetta.

KTP:n on parannettava edellisestä otteluistaan maalintekotilanteiden hyödyntämistä huomattavasti. Joukkueella on otteluissaan yleensä useita paikkoja tehdä maali, mutta kylmäpäisyys on puuttunut viimeistelyssä. Myös puolustamisen on pysyttävä hyvällä tasolla, mikä KTP:n puolustukselta onkin onnistunut hyvin kauden mittaan. Saman trendin toivotaan jatkuvan lauantain kamppailussa.

PKKU:n pelaamisen yksi kulmakivi on erittäin laadukas keskikenttä. Sen kapellimestarina toimii Sofia Jahnukainen. Tämä nuorukainen on myös nuorten maajoukkueen luottopelaajia. Hän on myös onnistunut maalinteossa kymmenesti tällä kaudella sarjapeleissä. Se oikeuttaa joukkueen sisäisessä maalipörssissä piikkipaikalle. Viime kaudella KTP:n joukkueessa pelannut Anna Karvonen siirtyi talvella PKKU:n riveihin. Anna on pelipaikaltaan hyökkääjä, mutta myös laitapelaajana on hänet nähty. Anna on viimeistellyt tällä kaudella jo kahdeksan täysosumaa.

Ottelussa PKKU on selvääkin selvempi voittajasuosikki. Edellisellä kierroksella PKKU kävi hakemassa pisteet Vaasasta. Siihen ei moni joukkue ole tänä vuonna pystynyt. KTP on kuitenkin valmis laittamaan jälleen kerran kaikki peliin, jotta pisteet jäisivät Kotkaan. Kotijoukkue ei tule antamaan mitään ilmaiseksi vierailleen. Joukkue lupaa kannattajilleen sen, että kaikki lailliset keinot käytetään, jotta ottelusta saataisiin voitto kotiin. Periksi ei anneta. Niin kauan kuin on aikaa, painetaan täysillä!

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä HaminaKotka Satama Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

FC KTP-PKKU naisten Ykkönen 2.9.2023 klo 15.00 Arto Tolsa areena, Kotka.