Lahti kävi hakemassa pisteet Kotkasta

KTP:n naisjoukkue kärsi kolmannen tappionsa putkeen Naisten Ykkösessä. FC Lahti voitti maalein 1–2 Arto Tolsa areenalla käydyn ottelun. Ottelu päätti myös joukkueiden runkosarjan. KTP jatkaa ylemmässä ja Lahti alemmassa loppusarjassa.

Avauspuolikas oli tasaista pelaamista. Molemmilla joukkueilla oli hyviä pallonhallintajaksoja. Vierailija FC Lahti vastasi kuitenkin maalinteosta ottelun ensimmäisellä jaksolla. FC Lahden HJK -apu Minttu Takanen ampui vähän rangaistusalueen ulkopuolelta tuomitun vapaapotkun tyylikkäästi KTP:n maaliin, kun ottelua oli käyty noin puolituntia. Pallo suuntautui muurin yli maalin alakulmaan, jättäen KTP:n maalilla pelanneen Veera Tammenvoimattomaksi.

KTP:llä oli muutamia paikkoja tasoittaa ottelu. Niistä kenties paras oli Henni Hyyrysellä. Hän murtautui välikaistalta rangaistusalueelle, mutta laukaus suuntautui karkeasti ohi maalin. KTP pääsi maalipaikkoihin, mutta taito ja maltti ei ollut mukana viimeisissä suorituksissa. Lahti piti pintansa ja tauolle mentiin vierasjoukkueen johtoasemassa.

Toiselle jaksolle KTP tuli päättäväisellä ilmeellä. Joukkue halusi ottaa itselleen pelin- ja pallonhallinnan. Näin kävikin. Peliä käytiin pääosin FC Lahden kenttäpäädyssä. KTP pystyi jälleen luomaan useita tuhannen euron paikkoja, joista olisi kaiken järjen mukaan pitänyt laittaa pallo maaliin. Näin ei kuitenkaan käynyt. Sen sijaan FC Lahti onnistui vielä kertaalleen maalinteossa.KTP:llä oli vapaapotku Lahden kenttäpuoliskolla. Lahden maalivahti Veera Ansalahti vangitsi keskityksen ja sai rauhassa avata pitkällä potkulla pallon Elli Savolaiselle. Savolainen kuljetti vahvasti kohti kotkalaisten maalia, eikä häiriintynyt puolustajien estelyistä. Onnistunut viimeistely boksin sisältä muutti numerot 0-2.

KTP onnistui maalinteossa kertaalleen. Selma Harju lähetti kulman FC Lahden maalille. Natalie McNally nousi puskuun, mutta pallo saattoi mennä myös FC Lahden omasta pelaajasta maaliin. KTP sai ansaitun kavennuksen ja vielä oli toivoa tulla edes tasoihin.

Huolimatta siitä, että peliä pelattiin lähes yksinomaan FC Lahden kenttäpuoliskolla ja että kotijoukkueella oli herkullisia tilaisuuksia laittaa peli tasoihin, niin näin ei käynyt. Lahti otti arvokkaan vierasvoiton ja askeleen lähemmäs sarjapaikkansa säilyttämistä. Onnittelut Lahdelle ottelun voitosta. Kotijoukkueelle tämä oli jo kolmas peräkkäinen tappio. Näin montaa peräkkäistä tappiota virallisissa otteluissa ei KTP ole kärsinyt aikoihin. Tästä huonosta tavasta on syytä päässä eroon pikaisesti!