FC KTP Kotka ry

Malisen KTP taipui taistellen - "Palkinto jäi saamatta"

Urheasti taistellut KTP antoi hyvän vastuksen jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa ottaneelle Vaasan Palloseuralle perjantaina.

KTP:n päävalmentajana ensimmäistä kertaa tositoimissa ollut Juha Malinen voi olla tyytyväinen suojattiensa esitykseen, vaikka kotkalaiset joutuivatkin taipumaan Veikkausliigan kuntopuntarin ykkösjoukkueelle 540 kilometrin päässä kotoaan maalein 1-2 (0-1).

- Pikkuisen jäi semmoinen kokonaisfiilis, että joukkue teki parhaansa, ja palkinto jäi saamatta, Malinen tiivisti tunnelmansa.

Rasmus Leislahden oltua loukkaantuneena sivussa, joutui KTP:n maalia vartioinut Matias Niemelä torjuntatöihin heti alkuminuutilla, kun hän pysäytti isäntien Peter Michaelin vedon.

Nikolas Talo pelasi koko uransa ensimmäisen liigapelinsä neljän miehen alakerrassa vasempana laitapuolustajana.

Daan Klinkenberg, joka oli aiemmin ollut kaikissa liigapeleissä KTP:n aloituksessa, huilasi varoitustilinsä täyttymisen takia.

Marttinen esti Mäkelän avausmaalin

KTP oli lähellä siirtyä johtoon, kun 16 minuuttia oli pelattu.

VPS-veskari Teppo Marttisen vasemman käden refleksitorjunta vei kuitenkin Willis Furtadolta nätin syötön saaneeelta Joni Mäkelältä liigakauden avausmaalin.

Hetkeä aiemmin VPS:n Peter Michael oli puskenut toisessa päässä avopaikasta pallon KTP-toppari Michael Ogungbaron jalkaan.

Mikallakin oli 23. minuutilla hyvä vetopaikka, mutta Marttinen oli taas näppeineen välissä.

Sawyer venytti VPS:n johtoon

Vepsu iski johtomaalinsa 10 minuuttia ennen taukoa.

Jesper Engströmin syöttö muutti Ogungbaron jalasta epäonnisesti suuntaa ja pallo kimposi Harrison Sawyerille, jonka venytyksestä ja Talon estelyistä huolimatta peliväline ohjautui Niemelän yli KTP:n maaliin.

- Ensimmäinen jakso oli erittäin haastava.

- Meillä oli pieniä ongelmia oikealla kaistalla, kun meidän eteneminen tukittiin siellä, mutta saimmehan mekin pari hyvää paikkaa, Malinen jutteli.

"Fläppitaulujuttelu" auttoi

Toinen puoliaika alkoi kylmällä suihkulla, kun Willian Pozo kaatoi rangaistusalueella Michaelin, joka sijoitti rankkaripisteeltä kauden kahdeksannen maalinsa.

Tämän jälkeen tahti kentällä muuttui totaalisesti.

- Meillä oli tauolla sellainen fläppitaulujuttelu.

- Toisella jaksolla saimme toimimaan sen oikean laidan ja Miska (Ylitolva) pääsi nousemaan useamman kerran, Malinen totesi.

Tällaisesta noususta KTP iski kavennuksenkin 66. minuutilla.

VPS:n Tyler Reid makasi loukkaantuneena rankkarialueen tuntumassa, mutta erotuomari Antti Munukka antoi KTP:n jatkaa hyökkäystään, jonka päätteeksi kotkalaisjoukkue kavensi.

Mika osui vihdoin

Vihdoin pitkän maalittoman jaksonsa katkaisseen Mikan onnistumista edelsi todella nätti syöttökuvio järjestyksessä Talo- David Ramadingaye- Gabriel Sandberg- Furtado- Ylitolva.

- Kun saimme sen oikean laidan toimimaan, käytimme sitä ja sieltä tuli maalikin.

- Myös meidän keskikentän pelaamisemme selkeytyi, Malinen kommentoi.

KTP haki vielä sitkeästi kavennusta, mutta turhaan.

Sandbergin veto oli menossa kohti yläkulmaa, mutta osui VPS-pakki Miika Niemeä takaraivoon.

Päätösminuuteilla Ramadingayen laukaus meni niukasti yli ja Furtadon yritys tömähti maalinedusruuhkassa Engströmiin.

- Nyt on pikkuisen kaihoisa mieli, mutta hyvä jalkapallojoukkue voitti tänään, ei voi mitään.

- Varsinkin tuo 35 minuuttia lopussa pystyimme painamaan hyvin, Malinen kommentoi.

KTP-FC Honka päätöskierroksella

Tuoreella KTP-käskijällä on nyt reilu viikko aikaa hioa ryhmäänsä, sillä vihreävalkoisten seuraava peli on viikon kuluttua sunnuntaina 3.9. FC Hongan isäntänä runkosarjan päätöskierroksella.

Tämän jälkeen KTP jatkaa pelejään alemmassa jatkosarjassa, jota tänä vuonna kutsutaan Haastajasarjaksi.

- Nyt minä olen käytännössä ollut tässä työssä yhden vuorokauden ajan.

- Tarkoituksena on löytää hiljalleen sellainen tapa pelata, mikä tuottaa hyviä asioita varsinkin vastustajan puolustusalueella, Malinen päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA