KTP sortui puolustuspäässä virheisiin

KTP:lle kauden isonumeroisin tappio kotiottelussaan Vaasa IFK:ta vastaan. VIFK rankaisi armottomasti kotijoukkueen pienistä nukahduksista oman maalin edustalla. Voitolla KTP olisi päässyt kahden pisteen päähän vaasalaisia, toisin kuitenkin kävi. VIFK vei pisteet mennessään vahvan ensimmäisen jakson esityksellään 0–3 (0–2) lukemin.

Huolimatta pitkästä vierasmatkasta, oli VIFK heti hyvin pelissä mukana. Alun tasaisen pelin jälkeen ote alkoi pikkuhiljaa siirtyä vierasjoukkueelle. KTP ei pystynyt vastaamaan VIFK:n kovaan prässiin. Avaaminen oli vaikeaa, syötöt suuntautuivat kotkalaisten kannalta vääriin osoitteisiin jatkuvasti. Ottelun avausmaali nähtiin 20. minuutilla. Vaasa sai kulmapotkun, joka pelattiin KTP maalin edustalle. Ensimmäisenä palloon pääsi VIFK:n Fanny Lindholm. Hän ohjasi pallon päällään oikea-aikaisesti maalin takakulmalle liikkuneelle Emilia Grönholmille, joka viimeisteli varmasti pallon maalin kattoon. Pieni merkkausvirhe KTP puolustuksessa ja heti omissa soi.

Toista maalia saatiin odotella aivan ensimmäisen puoliajan loppuminuuteille asti. KTP epäonnistui pelin avaamisessaan ja menetti pallon keskialueella. Vaasa iski nopeasti vastaan. KTP:n puolustus oli huonosti sijoittuneena suhteessa vastustajiin. Natalie McNally joutui kaksi vastaan yksi tilanteeseen alimpana pelaajana. Pallo pelattiin syvyyteen juoksevalle Cecilia Suomelalle. Hän eteni rangaistusalueen sisään ja ujutti pallon etukulmasta maaliin. Ottelun tauolle mentiin Vaasan 0–2 johdossa.

Tauolta sisuuntunut KTP

KTP teki kolme pelaajavaihtoa ottelun tauolla. Sisään tulivat Cecilia Jäntti, Janette Hanski ja Kia Voutilainen. Tauolla oli aikaa keskustella rauhassa, mitä asioita pitää parantaa, jotta joukkue pääsee otteluun mukaan. Vauhtia tulikin tuoreiden jalkojen myötä joukkueen tekemiseen lisää. Sen lisäksi hyökkääminen monipuolistui ja syöttöpeli sekä parani laadullisesti että nopeutui. KTP sai otteen itselleen ja oli hiukan hallitsevampi osapuoli peilin toisella puoliskolla.

Maalipaikkoja kotijoukkue pystyi luomaan muutamia, joista olisi voinut kohtuudella olettaa maalin syntyvän. Näin ei kuitenkaan kovasta yrityksestä huolimatta käynyt. Henni Hyyrysellä, Janette Hanskilla ja Kia Voutilaisella oli parhaimmat paikat upottaa pallo pussiin, mutta VIFK:n maalilla pelannut Josefina Långström oli joka kerta parempi ja piti maalinsa koskemattomana.

Ottelun ja VIFK:n kolmas maali syntyi aivan ottelun lopussa (90+1). KTP vahti Sonja Leinon poikittaissyöttöön pääsi Fanny Lindholm väliin ja sen jälkeen hänellä oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

KTP on nyt kohdannut kahdesti kaikki sarjan TOP 3 joukkueet. Yhteenvetona näistä peleistä voisi sanoa, että KTP:n on onnistuttava todella hyvin pystyäkseen voittamaan ko. joukkueet. Kaukana ei olla, mutta kaikille on osuttava hyvä pelipäivä. Intensiteetti näissä otteluissa on kova verrattuna edelliseen kauteen. Hommia on jaksettava tehdä paljon sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Vauhdin kasvaessa myös teknisen suorittamisen vaatimustaso kasvaa. Kaikki asiat on pystyttävä tekemään laadukkaasti myös täysivauhtisissa suorituksissa. Lisäksi on opittava pelitaktisesti hakemaan paras mahdollinen ratkaisu kuhunkin tilanteeseen. Välillä joukkue sortuu liian naiviin tapaan toimia. Tämän seurauksena pallon menetetään liian helposti vastustajalle. Näistä em. asioista nousijajoukkueet usein kärsivät, ennen kuin ovat sinut uuden sarjatason kanssa. Onneksi vielä on kautta jäljellä ja pelaajat ovat valmiit oppimaan ja opiskelemaan lajin saloja.

Runkosarjaa on jäljellä vielä kaksi kierrosta. Tulevana viikonloppuna on edessä matka Tampereelle Ilves/2:n vieraaksi ja runkosarjan päättää kotiottelu FC Lahtea vastaan 26.8. Sen jälkeen alkaa yläloppusarja heti syyskuun ensimmäisellä viikolla.

Seuraavaksi KTP kohtaa vieraissa Ilves/2:n. Ottelu pelataan sunnuntaina 20.8.2023 klo 15.00 Kaupin urheilupuistossa.