FC KTP Kotka ry

KTP maiskutteli harvinaista herkkua - Historiallinen voitto SJK:sta!

Sarjapaikastaan tosissaan tappelemaan syttynyt KTP osoitti sekä mahtavaa venymiskykyä että esimerkillistä taistelutahtoa mestaruutta jahtaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana tiistaina, kun vihreävalkoiset onnistuivat nousemaan 0-1- ja 1-2- tappioasemista riemukkaaseen 3-2 (0-1) -voittoon.

Näin kuluvan kauden toisen vierasvoittonsa ottanut KTP onnistui katkaisemaan kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa Veikkausliigassa.

Voitto oli raitapaitojen liigahistorian ensimmäinen SJK:sta.

Tyrmäävä aloitus

KTP:n voiton arvoa nostaa sekin seikka, että kovin paljon tyrmäävämmin ei peli olisi voinut kotkalaisittain alkaa.

Liigadebyyttinsä KTP:n maalivahtina tehnyt Matias Niemelä sai kaivaa pallon selkänsä takaa jo ensimmäisellä minuutilla, kun kotijoukkueen Otto Kemppainen syötti vapaaseen paikkaan unohdetulle Diego Rojasille, jonka taidokas vasemman jalan ohjaus oli liian hankala torjuttava.

Hetken päästä KTP:n Willis Furtadon vapaapotku hipoi SJK:n maalin yläputkea, ja 18. minuutilla Daan Klinkenberg laukoi pallon maaliinkin, mutta erotuomari Ville Nevalainen oli ehtinyt sitä ennen puhaltaa pilliinsä lievän kotkalaisrikkeen takia.

Avauspuoliajan puolivälissä Nooa Laine luuli jo vieneensä rankkarialueen takaa lähteneellä laukauksellaan kotijoukkueen 2-0-johtoon, mutta osuma hylättiin, kun paitsiossa olleen Jaime Morenon jalannoston katsottiin vaikuttaneen häiritsevästi maalin syntymiseen.

Valtteri Vesiahon ja Klinkenbergin vedot säikyttelivät vielä ennen taukoa kotijoukkuetta, jonka parhaan yrityksen (Valentin Gasc) torjui Niemelä ja kimmokepallon putsasi pois Michael Ogungbaro.

- Pelasimme kokonaisuudessaan ihan hyvän jakson, vaikka olimmekin tappiolla sen jälkeen.

- Murtautumiset eivät vain onnistuneet ja omalla alueellamme puolustaessa olimme liian leveänä, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Neljän maalin puoliaika

Toisella puoliajalla sattui ja tapahtui ihan riittävästi.

Ihan tavallista ei nimittäin ole, että reilun 45 minuutin aikana nähdään neljä maalia.

Reilu minuutti oli pelattu, kun pallo kimmahti Ogungbaron jalasta Furtadolle, joka jatkoi pelivälineen Mikalle.

Espanjalaishyökkääjä vapautti nätillä kantapäävippauksella Furtadon vetopaikkaan ja KTP:lle kauden kuudennen maalin ampunut Kap Verden maajoukkuemies antoi vasurinsa laulaa tulista kieltään.

SJK iski heti takaisin nätillä takaylänurkkalaukauksella.

Tällä kertaa Laineen maali hyväksyttiin, kun hänen vetonsa Pyry Hannolan syötöstä muutti hieman suuntaa KTP:n Lassi Nurmoksesta.

Lehtiranta "pääsi niittaamaan"

56 minuutin jälkeen peli oli taas tasan.

Hetkeä aiemmin David Ramadingayen tilalle tullut Willian Pozo pelasi Joni Mäkelän kanssa kauniin seinäsyöttökuvion, jonka jälkeen Juho Lehtiranta pääsi nautiskelemaan kuubalaisen tarjoilusta.

- Mietin, että lähden taka-alueelle, mutta kun Pozo meni laidan puolelta ohi, niin ajattelin, että jos cut backiin tulee syöttö, niin olen siinä valmiina.

- Onneksi syöttö tuli siihen ja pääsin niittaamaan, Lehtiranta kertasi maaliaan Ruudun tv-haastattelussa.

Peliminuuttien 62 ja 66 välisenä aikana nähtiin molemmissa kenttäpäädyissä kaksi huippupaikkaa.

Ensin Furtadon kierteinen vapaapotku tuotti tuskaa SJK-vahti Miguel Rodriguezille, minkä jälkeen Mikan tsippi leijui ohi.

Sitten Niemelä pysäytti Gascin tykityksen ja Rojasin yritys kiertyi hieman ohi KTP:n maalin.

Varttitunti ennen loppuvihellystä Anttoni Huttunen ja Miska Rautiola juoksivat kentälle Vesiahon ja Mäkelän tilalle.

SJK:lla (Ogungbaro blokkasi Matej Hradeckyn vedon) ja KTP.llä (Mika) oli vielä tilaisuutensa ennen kuin Pozo asteli sankarin rooliin.

Furtadon paikalle loppuhetkille vaihdetun Simo Roihan syöttö oikealta laidalta muutti juuri sopivasti suuntaa SJK:n Terry Yegbestä, eikä Pozo erehtynyt viimeistelyssään 92. minuutilla.

"Vaihtopenkiltä energiaa"

- Toisella jaksolla jatkoimme hyvää pelaamista, mutta teimme muutaman asian paremmin.

- Saimme vaihtopenkiltä energiaa ja kundit hoitivat tämän trillerin hienosti.

- Tasainen ottelu, joka olisi voinut päättyä miten vain.

- Tällä kertaa marginaalit olivat meidän puolellamme, ja saimme hienon voiton, huojentunut Leppälahti jutteli.

Haka-ottelussa paljon pelissä

Voitto oli KTP:lle elintärkeä, sillä piste-ero viimeisenä majailevaan IFK Mariehamniin kasvoi viiteen pisteeseen ja karsijan paikalla oleva Haka on nyt kolme pinnaa perässä.

Runkosarjassa pelataan 22 kierrosta, ja kaikilla muilla joukkueilla paitsi 18 ottelua pelanneilla FC Interillä ja FC Lahdella on jäljellä kolme peliä.

Ensi maanantaina on paljon pelissä, kun KTP kohtaa kotikentällään Hakan.

- Nyt palaudumme, sitten harjoittelemme ja valmistaudumme Haka-otteluun ihan normaalisti, Leppälahti tiivisti KTP:n lähipäivien ohjelman.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA