FC KTP Kotka ry

Taistelu kolmannesta sijasta käy kuumana

KTP:n naisjoukkue taistelee säilyttääkseen paikkansa Naisten Ykkösen neljän parhaan joukossa, mikä oikeuttaisi pääsyn syksyllä pelattavaan yläloppusarjaan. Tulevan lauantain vastustaja PKKU on tällä hetkellä kolmantena, vain kaksi pistettä neljäntenä olevaa KTP:tä edellä. PKKU:ta povataan asiantuntijapiireissä sarjan kärkikaksikkoon, olivathan keravalaiset viime kauden päätteeksi karsimassa paikasta Kansalliseen Liigaan. Kevätkierroksella PKKU voitti KTP:n maalein 3–1.

Edellisellä viikolla KTP joutui todella ahtaalle sarjakärki JyPK:in vieraana. Myös tulevan lauantain ottelusta on odotettavissa hikinen iltapuhde, sillä PKKU on yksi sarjan ennakkosuosikeista. HJK:n kanssa solmittu farmiyhteistyö mahdollistaa sen, että joukkue voi vahvistaa pelaajistoaan HJK:n liigajoukkueen pelaajilla tarvittaessa.

KTP ja PKKU tuntevat toisensa verraten hyvin, sillä ne ovat viime vuosien aikana kohdanneet toisensa useampaan kertaan. Näissä kohtaamisissa kokenut PKKU on ollut niskan päällä ja tähänkin otteluun lähdettäessä se on selvä ennakkosuosikki. PKKU on ollut tehokas tämän kauden sarjassa. Se on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten (28) maaleja ja toisaalta päästänyt kolmanneksi vähiten (12) maaleja. KTP on tehnyt sarjassa maaleja viidenneksi eniten (10) ja päästänyt toiseksi vähiten (10). Viidestä viimeisimmästä ottelustaan molemmat joukkueet ovat keränneet yhdeksän pistettä.

KTP:n on parannettava edellisestä ottelustaan mm. syöttöpeliään huomattavasti. Kun otteluiden tempo nousee, on pallolliselle pelaajalle tarjottava tukiliikkeitä nopeammin. Tämä mahdollistaa paremman syöttöpelin, joka onnistuessaan luo maalintekotilaisuuksia. Myös puolustamisen on pysyttävä hyvällä tasolla, mikä KTP:n puolustukselta onkin onnistunut hyvin kauden mittaan. Saman trendin toivotaan jatkuvan lauantain kamppailussa.

PKKU:n pelaamisen yksi kulmakivi on erittäin laadukas keskikenttä. Sen kapellimestarina toimii Sofia Jahnukainen. Tämä nuorukainen on myös nuorten maajoukkueen luottopelaajia. Hän on myös onnistunut maalinteossa kahdeksan kertaan. Se oikeuttaa joukkueen sisäisessä maalipörssissä piikkipaikalle. Viime kaudella KTP:n joukkueessa pelannut Anna Karvonen siirtyi talvella PKKU:n riveihin. Anna on pelipaikaltaan hyökkääjä, mutta myös laitapelaajana on hänet nähty. Anna on viimeistellyt tällä kaudella kolme täysosumaa, joista viimeisin syntyi vierasottelussa Jyväskylää vastaan. Komea pusku aivan ottelun alkuminuuteilla. Jos nostetaan muutamia PKKU:n omia pelaajia esille, niin ensimmäisten joukossa tulevat mieleen nuorten maajoukkueissa esiintyneet: Hilla Romppanen, Sofia Jahnukainen, Saana Latvalahti, Mikaela Sjöman ja Elina Peltokangas.

Vaikkakin joukkueet ovat sarjassa edenneet pisteiden valossa tasatahtiin, niin ennakkosuosikin viittaa kantaa selkeästi PKKU. Sen kokemus Ykkösen peleistä usealta vuodelta ja Farmiyhteistyö HJK:n kanssa ovat kovaa valuuttaa. Lisäksi omat nuorten maajoukkuepelaajat ovat todella taitavia pallon kanssa. KTP on kuitenkin valmis laittamaan jälleen kerran kaikki peliin, jotta pisteet jäisivät Kotkaan. Kotijoukkue ei tule antamaan mitään ilmaiseksi vierailleen. Joukkue lupaa kannattajilleen sen, että kaikki jätetään kentälle ja enemmänkin jos tarve vaatii!

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä Hartwall Oy:n isännöimää ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

FC KTP - PKKU naisten Ykkönen 22.7.2023 klo 14.00 Arto Tolsa -areena.