FC KTP Kotka ry

Harbas lensi KTP:hen 15 000 kilometrin päästä

Sydneyn ja Helsingin lentokenttien välinen etäisyys on hieman yli 15 000 kilometriä.

Tuon matkan joutui KTP:n tuorein lainapelaaja Alen Harbas tekemään vaihtaessaan Australian jalkapallokentät Suomen vastaaviin viheriöihin.

- 190 senttiä. Iso, nopea ja vahva, aloittaa KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko luetellessaan 19-vuotiaan australialaishyökkääjän, jolla on myös Bosnia-Herzegovinan passi, ominaisuuksia.

- Harjoitellut Sydney FC:n ykkösjoukkueen kanssa, mutta pelannut kakkosjoukkueessa, jonka paras maalintekijä on, Ikävalko jatkaa.

"Sopii pelityyliimme"

Australian pääsarjassa, A-Liigassa, pelaava Sydney FC ja Veikkausliigassa yhdeksäntenä oleva KTP solmivat Harbasista puolentoista vuoden mittaisen lainasopimuksen.

- Harbas on nöyrä tyyppi, joka halusi ottaa seuraavan stepin urallaan ja päätti tulla KTP:hen, vaikka hänellä olisi ollut mahdollisuus mennä Saksan kakkosbundesliigaankin.

- On erilainen kuin Jack de Vries, mutta sopii pelityyliimme.

- Hän on moderni hyökkääjä, vähän tuollainen Lee Erwinin tai Ashley Coffeyn kaltainen target-hyökkääjä, joka on hyvä viimeistelijä ja osaa käyttää kroppaansa.

Erwinhän edusti viime liigakaudella Hakaa tehden 32 ottelussa 21 maalia ja Coffey on takonut tällä kaudella Veikkausliigassa AC Oululle jo yhdeksän maalia.

Miten sait idean Harbasin hankkimisesta?

- Turusen Teemu soitti ja antoi kontaktitiedot Sydney FC:n asioita hoitavasta Alexander Baumjohannista, joka on Pukin Teemun kaveri Schalkesta.

"KTP:n Zlatan"

Harbas on kahden lajin taitaja, sillä hänellä on taekwondossa musta vyö (3. Dan).

Taekwondossa opituista taidoistahan on tunnetusti hyötyä myös jalkapallossa.

Siitä parhaana todisteena on muun muassa akrobaattisista maaleistaankin ihmisten mieliin jäänyt Zlatan Ibrahimovic, jolla on myös musta vyö samasta lajista.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA