FC KTP Kotka ry

FC KTP kohtaa sarjakärjen vieraskentällä

Pieni kesätauko on pidetty ja on aika jälleen palata otteluiden äärelle. KTP saa kovimman mahdollisen vastustajan Ykkösestä vastaansa, kun se matkustaa Jyväskylään Harjun stadionille. Siellä se kohtaa Jyväskylän Pallokerhon (JyPK), joka pitää sarjan piikkipaikkaa itsellään. Kevätkierroksella joukkueiden välinen kohtaaminen päättyi JyPK:n 2–1 voittoon.

JyPK:n kausi on ollut tähän asti loistelias. Joukkue ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua niin sarjassa kuin Cupissakaan. Tämän viikon maanantaina joukkue peittosi FC Loviisan Suomen Cupissa 0–4 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Sarjassa on tullut vain yksi tasapeli voittojen lisäksi. Joukkue pelaa hyvää jalkapalloa ja itseluottamus on korkealla. JyPK on sarjan suurin voittajasuosikki ja se on todella vahvasti kiinni suoran nousijan paikassa jo nyt, vaikka sarjasta on pelattu vasta reilu kolmannes loppusarjat huomioiden.

Myös KTP:n kausi on ollut onnistunut tähän asti. Joukkue on vielä kiinni yläloppusarjapaikassa. Se takaisi säilymisen varmasti, mikä onkin joukkueen ensisijainen tavoite. Tappioita on kertynyt kolme, kahdesti on pelattu tasan ja kuudesti joukkue on poistunut kentältä voittajana. KTP on kärsinyt ja kärsii edelleen loukkaantumisista. Kokoonpanon vaihtuminen vaikeuttaa omalta osaltaan vieläkin paremman yhteispelin löytymistä. Onneksi useimmalla pelaajalla on vain pienehköjä vaivoja, jotka paranevat nopeasti – muutamassa viikossa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Kotkassa näytti ensimmäisen puoliajan perusteella menevän JyPK:lle helpohkosti. KTP sai kuitenkin ottelun tauolla kasattua rivit ja ajatukset sen verran hyvin kokoon, että se pystyi maalintekoon ja pystyi pistämään kampoihin JyPK:lle. Osaaminen ei vielä kuitenkaan riittänyt kuin yhden maalin tekemiseen.

JyPK on rutinoitunut joukkue, jolta puuttui Kotkassa muutama tärkeä pelaaja. Heidän tervehdyttyään joukkuetta on äärimmäisen vaikea voittaa, etenkään kotikentällään. Lisäksi ottelu pelataan luonnon nurmella, joka on KTP:lle hiukan oudompi alusta. KTP on tottunut pelaamaan ja harjoittelemaan tekonurmialustalla.

Kaikkien todennäköisyyksien ja tilastojen mukaan sunnuntain ottelussa on vain yksi voittajasuosikki, JyPK. KTP ei kuitenkaan lähde otteluun luovutus mielessä, vaan taistelemaan pisteistä. Jalkapallossa kaikki on mahdollista. Ottelut voitetaan kentällä, ei tilastotieteessä. KTP:n tavaramerkki ja arvojen mukainen pelitapa; loppuun asti yritetään, niin kauan kuin on aikaa, täytyy näkyä myös tulevassa ottelussa!

JyPK - KTP naisten Ykkönen 16.7.2023 klo 14.00 Harjun stadionilla.