KTP kellisti KuPS Akatemian kotonaan

KTP:n naisjoukkue jatkoi hyviä esityksiään Ykkösessä voittamalla KuPS Akatemian Arto Tolsa areenalla pelatussa ottelussa 3–1 (2–0). Tämä oli jo KTP:n neljäs voitto tällä kaudella kuudesta ottelusta. Voiton arvoa nostaa se, että ottelu oli kolmas kotkalaisille kahdeksan päivän sisään.

Ensimmäisellä puoliskolla KTP hallitsi kenttätapahtumia selvästi. Kotijoukkueella ei ollut pallon kanssa kiire. Peliväline kulki mallikkaasti pelaajalta toiselle ja tuntui, että KuPS:n pelurit olivat koko ajan askeleen jäljessä. KTP pystyi pelaamaan monipuolisesti sekä keskustan että laitojen kautta, pakottaen kuopiolaiset puolustuskannalle.

Maalinteon ottelussa aloitti KTP:n Cecilia Jäntti. Tuolloin pelikellossa oli aikaa kulunut 20 minuuttia. Jäntin komea laukaus noin 25 metristä yllätti KuPS Akatemian maalilla olleen Kia Tefken. Veto painui kentältä katsoen oikeaan yläkulmaan. Jäntillä oli ottelussa myös toinen paikka tintata pallo maaliin, mutta toista täysosumaa ei häneltä nähty.

Ottelun ja KTP:n toisen maalin teki Alliyah Varga. Hän murtautui KuPS Akatemian puolustuksen selustaan pallon kanssa oikeaa laitaa pitkin, leikkasi rohkeasti sisään ja kuljetti lähellä päätyrajaa. Kun kaikki odottivat keskitystä, päättikin Varga laukoa. Hän löysi tilaa aivan yläriman alta ja tuli yllättäneeksi Tefken lisäksi kaikki muutkin. Peliä oli tuolloin pelattu 41 minuuttia.

Näissä kotijoukkueen 2–0 lukemissa lähdettiin tauon viettoon. KuPS Akatemia ei juurikaan ensimmäisellä puoliskolla päässyt hätyyttelemään kotijoukkueen maalia. Joitakin erikoistilanteita, lähinnä kulmapotkuja, toki oli, mutta niistä eivät vieraat saaneet luotua mitään kovin vaarallista.

Toinen jakso oli tasaisempaa

Toisella puoliskolla peli aaltoili hiukan ensimmäistä enemmin. Kuopiolaiset tulivat vahvalla asenteella peliin mukaan, aiheuttaen KTP:lle harmaita hiuksia. Kotijoukkue vastasi tähän rynnistykseen lisäämällä tempoa ja keskittymällä puolustamaan paremmin. Edelleen vieraat pystyttiin pitämään poissa huippuvaarallisilta maalipaikoilta. Toisella puoliskolla KuPS Akatemia laukoi paljon, mutta vedot suuntautuivat pääosin yli tai ohi Sonja Leinon vartioiman maalin. Usein myös KTP:n puolustus Natalie McNallyn johdolla ennätti blokkaamaan laukauksia.

KuPS Akatemia otti toisen jakson puolivälissä vahvan otteen pelin hallinnasta. KTP kuitenkin kesti sen. Muutamat vaihdot antoivat kotijoukkueelle lisää virtaa, ja ote alkoi jälleen hiljalleen kääntyä kotijoukkueelle. Ottelun kolmannesta maalista vastasi KTP ja Rosa Rantanen. Puolustuslinjasta lähteneen vahvan nousun päätteeksi Roosa Päivähonka vapautti boxin sisällä Rantasen maalintekoon. Tämä ei erehtynyt lähietäisyydeltä, vaan muutti numerot taululla 3–0. Vain minuutti tästä ja KuPS Akatemia sai kuparisen rikki. McNallyn heikko syöttöyritys keskialueelle katkaistiin ja Saga Kaikkonen pääsi nokikkain Leinon kanssa. Varma viimeistely maalin oikeaan yläkulmaan ja tilanne muuttui 3–1.

Molemmat joukkueet tekivät vielä maalien jälkeen vaihtoja, saadakseen vielä lisää virtaa kentälle. KuPS Akatemia viritteli loppuhetkien kiriä, mutta KTP kesti ja pelasi lopun järkevästi. Ajassa 90+5 minuuttia, ottelun erotuomari Erik Pakkala puhalsi pilliinsä pelin päättymisen merkiksi. KTP piti kaikki kolme pistettä itsellään ja selvisi härkäviikostaan erinomaisesti.

Seuraavaksi KTP matkustaa Ykkösen otteluun Vaasaan, jossa vastaan asettuu VIFK. Ottelu pelataan viikon päästä lauantaina 27.5.2023 klo 18.00.