FC KTP Kotka ry

KTP kohtaa FC Hongan naisten Suomen Cupissa

Naisten Suomen Cup on edennyt jo kolmannelle kierrokselle. Se tarkoittaa sitä, että Kansallisen Liigan ja Ykkösen joukkueet, muutamia lukuun ottamatta, tulevat mukaan kilpailuun. Arpaonni oli kova KTP:lle, sillä se heitti vastaan FC Hongan Kansallisesta Liigasta.

Viime kaudella FC Honka sijoittui liigassa sijalle seitsemän. Tälle vuodelle joukkue on uudistunut jonkin verran. Tulopuolella ovat mm. Wilma Sjöholm (HJK), Jackie Altschult (San Diego Wave) ja Dakota Chan (Nebraska university). Lähteneitä ovat mm. Liisa Tuomi (Ruotsi) ja Milla Punsar (Saksa). Joukkue on kaikkiaan erittäin kokenut ja seura on ollut jo usean vuoden liigassa. Seuran tavoitteena on varmasti parantaa viimevuotista sijoitustaan.

KTP on saanut hiukan tyhjennettyä sairastupaa, vaikkakaan tilanne ei vielä ole hyvä. Muutamien pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi pelaajistossa on pikkuvammoja, joita on pakko parannella vielä tässä ottelussa. KTP lähtee otteluun kuitenkin luottaivaisin mielin ja valmiina haastamaan pykälää ylempänä pelaavat kilpasiskonsa. KTP:llä on menossa kova tahti otteluissa, sillä vasta viime sunnuntaina kohdattiin EBK. Keskiviikon Honka ottelusta on sitten aikaa toipua kolme päivää ennen kuin KuPS/2 astelee areenalle.

KTP:llä on halua edetä jatkoon Cupissa. Se on kuitenkin sanomattikin selvää, että Honka on mielettömän kova vastus kotkalaisille. Harjoitusottelussa kauden alla Honka kävi voittamassa KTP:n AT areenalla neljän maalin erolla. Tätä eroa on nyt sitten lähdettävä kuromaan kiinni. Kaiken mennessä nappiin joukkueella on mahdollisuudet, mutta helppoa se ei tule olemaan.

Honka on aloittanut liigassa hyvin. Sen sijoitus on tällä hetkellä neljäs. Rasitteena on vain yksi tappio hallitsevalle Suomen mestari KuPS:lle. Edellisellä liigakierroksella Honka jätti jalkoihinsa ONS:in vierasottelussa lukemin 0–2. Honka on päästänyt vain kaksi maalia sarjassa – molemmat KuPS:ia vastaan, joten puolustus on ollut hyvässä vireessä.

Toivottavasti yleisö löytää tiensä katsomoon runsain joukoin, sillä kannustusta ja tukea joukkue tarvitsee. Säätila näyttäisi ennusteiden mukaan olevan erittäin suotuisa. Luvassa on hyvätasoinen jalkapallo-ottelu, joten miksipä et tulisi paikalle viihtymään tuttujen parissa raikkaassa ulkoilmassa!

Stadionin ravintola-alueella yleisöä palvelee kahvila ja anniskeluravintola. Kioskissa on myös myynnissä erilaisia makupaloja ja kylmää juomaa. Mikäli et jostain syystä pääse paikanpäälle stadionille seuraamaan tätä ottelua, niin ei hätää. Ottelu striimataan suorana Solidsportin kautta. Pääset seuraamaan peliä kirjautumalla palveluun. Pelin hinta on sama kuin verkosta ostetulla lipulla 8 €. Liput portilta ostettuna maksavat 10 €.

KTP-FC Honka Arto Tolsa areenalla 17.5.2023 keskiviikkona klo 19.00