FC KTP Kotka ry

MyPa-KTP Cupissa - "Toivottavasti saadaan paljon yleisöä"

Puhtaalla pelillä (4-0-0) Kolmosen itälohkoa johtava Myllykosken Pallo saa vieraakseen KTP:n Suomen cupin neljännen kierroksen otteluun Saviniemen tekonurmikentälle keskiviikkona.

Jäntevän ja Kuusysin aiemmin jatkosta pudottaneen MyPan ja Lehmon Pallon tieltään raivanneen KTP:n edellisestä Kymenlaakson derbystä on aikaa jo lähes kolme vuotta.

Syyskuun viimeisenä päivänä vuonna 2020 kotikentällään pelanneen MyPan ja vihreävalkoisten kohtaaminen Ykkösessä päättyi Antti Mäkijärven, Mikan ja Anton Eerolan maaleilla lukemiin 0-3.

KTP:n miehistössä eniten Kymenlaakson derbyä odottaa taatusti Anttoni Huttunen.

Huttusen isä, Toni Huttunen, on todellinen MyPa-legenda.

50 vuotta kuluvan vuoden alussa täyttänyt PaPen kasvatti ehti pelata puolustajan tontillaan ennätykselliset 441 ottelua MyPassa ja on pisimpään (1992-2009) samaa seuraa edustanut pelaaja.

- Siistiä päästä pelaamaan MyPaa vastaan ja nähdä vanhoja pelikavereita, 21-vuotias keskikenttäpelaaja sanoo.

Peliaikaa Cupissa ja PEPOssa

Veikkausliigassa vajaat puoli tuntia tällä kaudella peliaikaa saanut MyPa-kasvatti pelasi edellisellä kierroksella koko ottelun Joensuussa LehPaa vastaan.

- Oli mukava uuden cup-systeemin myötä päästä pelaamaan vähän erilaista joukkuetta vastaan. Teimme siitä itsellemme hieman vaikean ottelun, mutta onneksi saimme tarvittavat maalit ja pääsimme seuraavalle kierrokselle, KTP:n avausosuman viimeistellyt Huttunen toteaa.

Huttuselle on kertynyt pelituntumaa Liigacupin kamppailujen lisäksi myös KTP:n kanssa farmisopimuksen tehneen, Kakkosessa pelaavan PEPOn paidassa.

- Pari peliä olen PEPOssa pelannut, ja on ollut ihan kiva päästä pelaamaan ja saada minuutteja, kun olen jäänyt vähän vähille minuuteille KTP:ssä.

Huttunen myöntää, että haluaa pelata enemmänkin liigaa kuin 27 minuuttia Ilvestä vastaan.

- En ole ollut tyytyväinen peliaikaani liigassa ja totta kai haluan saada enemmän minuutteja. Pitää vain painaa tarpeeksi hommia ja olla hyvä treeneissä, niin eiköhän mahdollisuuksia päästä pelaamaan tule sitä kautta.

Toiveissa hyvä Cup-tapahtuma

Huttusella on ollut urallaan ihan riittävästi loukkaantumisia, kuten Ykkösessä viime kaudella, mutta nyt näyttää hyvältä.

- Tällä kaudella ei ole loukkaantumisia juuri ollut, joten olen pystynyt treenaamaan säännöllisesti.

Kaksi kautta KTP:ssä jo olleella Huttusella on sopimus myös ensi kaudeksi.

Huttunen toivoo Kymenlaakson derbyyn kunnon tunnelmaa.

- Toivottavasti saadaan paljon yleisöä ja sitä kautta tehtyä hyvä cup-tapahtuma, Huttunen päättää.

MyPa-KTP. Suomen cupin ottelu keskiviikkona 17.5. kello 18.30 Saviniemen tekonurmikentällä.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA