FC KTP Kotka ry

"Rankkareiden MM-kisat ovat loistava osoitus niin aktiivisuudesta, rohkeudesta kuin innovatiivisuudesta"

Haastattelimme taannoin Cursor Oy:n Senior Advisoria, Harri Eelaa tulevia Rankkareiden MM-kisoja sivuten. Harri on Cursor Oy:n Invest in:in kautta vahvasti Power Coast – hankkeessa mukana. Kotkan että Haminan kaupungit, kehittämisyhtiö Cursor sekä seudun yritykset ja yhteisöt ovat yhdessä sitoutuneet akkuteollisuuden ja sen ympärille kehittyvän klusterin luomiseen ja menestykseen.


Lähdette Rankkareiden MM-kisojen yhteistyöhön Power Coast-brändin kanssa. Mikä Power Coast on ja miten se tulee näkymään Kaakon alueella lähitulevaisuudessa? Ja millaisia mahdollisuuksia kasvava teollisudenala tuo alueellemme?

Harri Eela kertoo että Power Coast - konsepti on rakennettu tukemaan Kotkan ja Haminan seudun kehitystä niin kansallisille kuin kansainvälisille toimijoille. Visiomme on, että vuonna 2027 alueella toimii kansainvälinen akkutoimialan teollinen keskittymä, jossa kehitetään aktiivisesti osaamista ja uusia tuotteita globaaleille markkinoille. Lähitulevaisuudessa akkutoimiala näkyy alueellamme kasvavana näkyvyytenä, rakennusprojektien valmisteluina ja uskoaksemme jatkossa elinkeinoelämän vilkastumisena.

Power Coast konseptina on perustettu jo vuosia sitten ja konsepti kasvaa seudullamme yhdessä akkuklusterin kasvun kanssa. Cursor johtaa Power Coast kokonaisuutta, mutta se koostuu monien toimijoiden yhteisistä aktiviteeteista.

Kasvava teollisuudenala luo mahdollisuuksia laajasti koko alueen yrityskenttään, kun tehdasinvestointien suorat ja heijastusvaikutukset luovat palveluntarpeita. Suomen Malmijalostus Oy:n teettämän arvion mukaan Haminan ja Kotkan jo ensimmäiset vaiheet luovat tuhansia työpaikkoja ja näköpiirissä on merkittävästi suurempiakin mahdollisuuksia. Tämänhetkisen näkemyksen mukaan tehdasprojektit voisivat näkyä vuoden 2023 loppupuolella ja vuoden 2024 aikana. Power Coastin käytännön toimenpiteet tähtäävät alueen valmiusasteen parantamiseen akkuklusterin tarpeeseen, ja samalla viestivät kehityksestä. Valmiusasteen noston toimet koskevat niin tontteja, koulutusta, energiaa, sekä muita palveluita. Eela kertoo.

Miksi Power Coast yhdessä Cursor Oy:n kanssa halusi lähteä mukaan juuri Rankkareiden MM-kisojen yhteistyökumppaniksi, ja millaista lisäarvoa teidän mielestänne tapahtuma tuo Kaakon alueen tapahtumakenttään?

Rankkareiden MM-kisat on hieno tapahtuma, jonka uskomme nostavan akkutoimialan ja kehittymässä olevan kasvupotentiaalin näkyvyyttä. Ja toki joukkueellamme on tarkoitus myös pitää hauskaa tapahtumassa, Eela toteaa.

Tapahtuma on mielestämme loistava mahdollisuus ja hieno konsepti, jonka uskomme nostavan Kaakon näkyvyyttä varsinkin nyt, kun olemme kasvun kynnyksellä. Kotka on myös perinteikäs jalkapallokaupunki ja MM-kisat istuvat hyvin juuri Kotkaan.

Millaisia odotuksia teillä on tapahtumaa kohtaan, ja miksi halusitte lähteä yhteistyökumppaniksi juuri Rankkareiden MM-kisojen kanssa?

Haluamme nostaa näkyvyyttämme,kertoa siitä missä projektissa tällä hetkellä mennään, sekä pitää hauskaa, sekä myös tukea paikallista yhdistystoimintaa, ja tämän tapahtuman yhteydessä nyt eritoten Kotkan jalkapalloilua, kertoo Eela.

Rankkareiden MM-kisat järjestettiin kesällä 2022 ensimmäistä kertaa, huomasitteko tapahtuman jo viime kesänä? Ja jos huomasitte, millainen kuva tapahtumasta jäi silloin? Olette osallistumassa kisoihin myös Power Coastin ja Cursor Oy:n yhteisjoukkueella. Millaisia odotuksia teillä on kisoille kilpailijan näkökulmasta?

Vuoden 2022 Rankkareiden -MM kisat olivat hieno ja hyvin järjestetty tapahtuma ja uskomme konseptiin ja että näkyvyys niin jalkapallolle kuin yhteistyökumppaneillekin vain kasvaa vuonna 2023.

Vastaus odotuksiin kilpailijan näkökulmasta on helppo, tarkoituksenamme on voittaa maailmanmestaruus.

Millainen mahdollisuus tapahtuma on mielestänne yrityksille joko osallistujan tai yhteistyökumppanin näkökulmasta?

Arvostamme korkealle KTP:n toimintaa ja Rankkareiden MM-kisat ovat loistava osoitus niin aktiivisuudesta, rohkeudesta kuin innovatiivisuudesta eli samoja arvoja, joihin moni yhtiö toiminnassaan tähtää. Ja yhteiset intressit ovat yleensä voittavia, eli kannustan markkinoimaan konseptia laajasti Kotkan yrityskentässä, toteaa Eela

Kenet Kaakon alueen yrityskentästä haluaisitte haastaa kisoihin mukaan?

StoraEnson Sunilan tehtaat.


Olemme iloisia Power Coast - yhteistyösopimuksesta ja tänä kesänä uutena lanseerattava VIP-alue kantaakin Power Coast-hankkeen nimeä, myös yksi ottelukentistä on nimetty hankkeen mukaan.
Power Coastin joukkue nähdään myös osallistumassa kesän kisoihin! Tervetuloa kisailemaan!

Lisää kuulumisia Power Coast-hankkeesta ja yhteistyöstä loppukevään ja kesän aikana! Pysy kuulolla!

Ilmoittaudu mukaan Rankkareiden MM-kisoihin

Lue lisää Power Coast - hankkeesta.