FC KTP Kotka ry

KTP avasi Lahdessa vieraspistetilinsä

Seitsemännen ottelunsa kuluvan kauden Veikkausliigassa pelannut KTP pystyi avaamaan vieraspistetilinsä Lahdessa lauantaina, kun vasta viidennettä kertaa tositoimissa ollut FC Lahti ja vihreävalkoiset päätyivät 0-0-tasapeliin.

Se, että peli, jossa FC Lahti on toisena osapuolena, päättyy maalittomana, ei yllätä ketään, sillä tämä 0-0-tulos oli jo peräti neljäs samoihin lukuihin päättynyt "Mustien Kuhnurien" ottelu tämän kauden liigassa.

Raitapaitojen sankariksi nousi avauspuoliajalla rangaistuspotkun torjunut maalivahti Rasmus Leislahti, joka esti myös toisella puoliajalla yhden lähes varmalta näyttäneen lahtelaisosuman.

Rankkarituomio oli KTP:n ja Michael Ogungbaron kannalta epäonninen, kun reilut puoli tuntia oli peliä käyty.

"Ihan arpapeliä"

Ogunbaro pysäytti Lahden Altin Zeqirin syötön vasemmalla jalallaan ja yritti potkaista pelivälineen oikeallaan rankkarialueelta pois, mutta samanaikaisesti KTP-topparin takaa tullut Irfan Sadik ryntäsi myös tavoittelemaan palloa ja Ogungbaron jalka osui suoraan lahtelaispelaajan koipeen.

- Ei siinä rankkarissa mitään sen kummoisempaa ollut. Koetin pysyä mahdollisimman isona ja onhan se tavallaan ihan arpapeliä, kun ei voi tietää, että mihin laukoja vetää, mutta tällä kertaa onnistuin aavistamaan oikein ja pallo jäi kiinni, Leislahti kertasi rankkaritorjuntaansa.

Lahdella oli jo ennen rangaistuspotkua pari maalintekopaikkaa, mutta Leislahti selvitti Marius Könkkölän ja Zeqirin laukaisuyritelmät.

KTP ei saanut ennen taukoa yhtään vetoa lahtelaismaalia kohti.

- Olimme ensimmäisellä jaksolla heikkoja, varsinkin intensiteettimme liikkua oli heikko. Riistojen jälkeen potkimme ja tökimme palloa, KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahti sanoi.

Triplavaihto

Tauolla KTP teki triplavaihdon, kun Jack de Vries, Damiano Pecile ja Simo Roiha saivat antaa tilaa David Ramadingayelle, Johannes Laaksoselle ja Willian Pozolle.

Leislahti esti toisen puoliajan 59. minuutilla kotijoukkueen 1-0-maalin komealla jalkatorjunnallaan, kun Teemu Penninkangas puski metristä Mikko Kuninkaan tarjoilemasta vaparista.

KTP oli siirtyä johtoon hetkeä myöhemmin, kun Mika pääsi Pozon ja Ramadingayen esityöstä hyvään tekopaikkaan, mutta Lahti-vahti Marin Ljubic torjui espanjalaisen ohjauksen kulmapotkuksi.

Könkkölällä oli tämän jälkeen pari paikkaa ratkaista peli kotijoukkueelle, mutta yrityksiksihän ne jäivät.

Vajaat 20 minuuttia ennen loppuvihellystä HJK-ottelun sankariksi noussut Willis Furtado hätyytteli vielä vedollaan Lahden maalia, mutta kulmapotkuhan siitäkin vain tuli.

"Lahti oli parempi"

- Toisella jaksolla olimme himpun verran parempia pallon kanssa, ja liikkeemme parani hieman. Siksi saimme uhkaa luotua vähän enemmän.

- Kyllä Lahti oli parempi tänään, mutta onneksi uhrauduimme omassa boksissamme ja saimme pisteen mukaan. Otetaan se ja kehitetään peliä seuraavaa kamppailua kohti, Leppälahti jutteli.

KTP:n seuraava Veikkausliigaottelu on maanantaina 22.5. Kotkassa SJK:n isäntänä, mutta raitapaidat ovat tositoimissa taas jo ensi keskiviikkona, kun kotkalaisyhdistelmä vierailee Suomen cupin ottelussa MyPan kotikentällä Kymenlaakson derbyssä.

- Tässä pelataan nyt koko ajan. Rytmi on kova, mutta nautitaan siitä ja yritetään hakea jatkopaikka viikolla Kotkaan, KTP-käskijä päätti.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA