FC KTP Kotka ry

KTP taisteli voiton kotiavauksessa

KTP jatkoi hyviä otteitaan naisten Ykkösessä. Arto Tolsa areenalla pelatussa ottelussa kotijoukkue KTP kukisti Nurmijärven Jalkapalloseuran (NJS) selvin 3–0 (1–0) lukemin.

KTP avasi vahvalla esityksellä naisten Ykkösen kotiottelunsa Arto Tolsa areenalla. Vastassa oli Kansallisesta liigasta kauden 2022 päätteeksi pudonnut NJS. NJS on kokenut melkoisen muodon muutoksen sitten putoamisensa. Lisäksi joukkueella on Farmisopimus Kansallisen liigan joukkueen Helsingin Palloseuran kanssa. NJS lähti otteluun peräti kuuden Farmipelaajan turvin. Kaksi heistä aloitti vaihdosta ja neljä kirmasi kentällä. Se ei kuitenkaan vieraita auttanut voittoon Kotkassa pelatussa ottelussa.

Ottelussa oli vauhtia ja vaarallisia tilanteita molemmin puolin. Välillä pallo kolahti tolppaan ja seuraavaksi ylärimaan. Maalivahdit olivat työllistettyjä molemmissa päissä. Kummallakin joukkueella oli niin selkeitä maalintekotilanteita, että oli pienoinen ihme, että ensimmäisellä puolikkaalla nähtiin vain yksi maali. Se olikin sitten sitä komeampi. Ottelun 35. minuutilla KTP onnistui rikkomaan kuparisen erikoistilannemaalilla. Rosa Rantanen antoi laadukkaan kulmapotkun maalille oikea-aikaisesti nousseelle Natalie McNallylle, joka puski pallon maaliin. McNallyllä oli ensimmäisellä puolikkaalla myös toinen vastaavalainen paikka iskeä, mutta pusku suuntautui vain hiukan yli maalin. Tauolle mentiin siis KTP:n maalin johdossa.

NJS tuli pukukopista terävämpänä toiselle jaksolle. Vieraat saivat otetta kenttätapahtumista, KTP:n syöttöpeli takkusi ja näytti siltä, että tasoitusmaali olisi vain ajan kysymys. Kotijoukkue kuitenkin kesti vieraiden painostuksen ja taisteli itsensä pois sillasta. KTP puolusti väkevästi ja sai pidettyä NJS:n pois maalipaikoilta useimmiten. Kerran pari pallo kävi KTP maalin tolpassa ja vieri aivan maaliviivaa pitkin, kunnes Sonja Leino, kotijoukkueen maalivahti, sai kopattua pallon käsiinsä. NJS:n kenties vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä oli oikealla laidalla viilettävä HPS-laina Matilda Kataja. Hän pääsi kerran pari laukomaan tulisesti, mutta laukaukset suuntautuivat yli maalin. Kotijoukkueesta hän paimentamisessa onnistui hyvin Roosa Päivähonka. Roosa hyydytti useamman yrityksen ja riisti pallon pois, ennen kuin mitään vaarallista pääsi tapahtumaan. Hyvää taustatukea Roosalle antoi Henni Hyyrynen puolustettaessa.

Mitä pidemmälle ottelun toista puolikasta pelattiin, sitä paremmin kotijoukkue pääsi menoon mukaan. Maalipaikkoja pystyttiin luomaan useita. Onni tai taito ei kuitenkaan ollut aina mukana.

KTP ratkaisi aivan loppuhetkillä

Kun ottelua oli pelattu 86 minuuttia, sai Rosa Rantanen vapauttavan syötön hyökkäyssuuntaan katsottuna vasemmalle, linjan taakse. Hänellä oli vapaata tilaa edetä noin 25 metriin ja laukoa. Osuma palloon oli hyvä ja NJS maalilla ollut Sini Kyllönen tuli yllätetyksi. Vajaa viisi minuuttia lisäaikoineen ottelua jäljellä, kotijoukkueella kahden maalin johto. Tilanne näytti hyvältä KTP:n näkövinkkelistä. Tässä kohtaa myös NJS:n usko ottelun voittoon lopahti. Viimeisen niitin ottelun voittamiseen pamautti Kia Voutilainen. Pitkän kuntoutusjakson päätteeksi kentälle pääsyt Voutilainen viimeisteli ensimmäisessä sarjapelissään KTP:n asussa ottelun loppulukemat 3–0. Maalia edelsi Voutilaisen läpiajo, mutta vielä silloin Kyllönen oli parempi. Toista kertaa Voutilainen ei erehtynyt, vaan sivalsi pallon tyylikkäästi verkkoon. Ottelua oli tuolloin käyty 90+1 minuuttia.

KTP nautiskeli voitostaan vajaan 200 kannattajan edessä. Seuraavaksi Kotkaan saapuu Jyväskylän Pallokerho. JyPK on sarjan yksi vahvimpia, jos ei vahvin joukkue. Vielä parisen vuotta sitten liigassa pelannut joukkue on rutinoitunut ja osoittanut vaarallisuutensa jo tämänkin vuoden sarjassa. Siitä kertoo mm. tällä kierroksella 5–0 voitto Ilves/2 joukkueesta.