KTP jatkaa Cupissa - Tarvonen sairaalaan

KTP osoittautui tiistaina Joensuussa pelatussa Suomen Cupin kolmannen kierroksen ottelussa odotetusti huomattavasti kovemmaksi vastustajaksi kuin Lehmon Pallon edelliset vastustajat, mutta Aleksi Tarvosen päävamma veti kotkalaisten mielet mataliksi helposta voitosta huolimatta.

Tarvonen löi päänsä yhteentörmäyksessä kotijoukkueen pelaajan kanssa ja hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin.

Nelosessa pelaavan Petäjäveden Petäjäiset ensimmäisellä kierroksella maalein 5-0 ja toisella kierroksella Kolmosen Keuruun Pallon 2-0 kukistanut LehPa taipui raitapaidoille kotikentällään maalein 0-2 (0-0).

Neljännen kierroksen arvonta on ensi viikon torstaina 4.5., jolloin ratkeaa KTP:n seuraavan Cup-vastustajan nimi.

10 pelaajaa vaihtui

KTP:n päävalmentaja Jussi Leppälahden aikomuksena oli vaihtaa koko edellisen IFK Mariehamn -ottelun avauskokoonpanonsa, mutta kun Johannes Laaksonen joutui alkulämmittelyn jälkeen jäämään sivuun, nähtiin Mehtimäen tekonurmella yksi IFK-pelin avaaja eli Willian Pozo aloittavassa miehistössä.

- Laaksosella oli tuntemusta nivusessa, lähipäivinä tiedetään enemmän, Leppälahti sanoi.

Koko peli oli käytännössä täydellistä kotkalaishallintaa.

Varsinkin avauspuoliaika oli käytännössä yhtä maalia, sillä KTP voitti kulmapotkutilaston 14-1 ja kehitteli tukun maalintekopaikkoja.

Parhaat tilanteet ensimmäisellä puoliajalla osuivat kapteeni David Ramadingayelle, ja laukauksillaan hyvin pelannutta maalivahti Juuso Minkkistä hätyytelleille Pozolle ja Tarvoselle.

Huttunen aloitti maalinteon

Kauan kaivattu johtomaali näki päivänvalon 53. minuutilla.

Juho Lehtiranta teki komean esityön antaessaan pallon Anttoni Huttuselle, joka puolestaan jatkoi pelivälineen Pozolle, jonka nätistä syötöstä Huttunen pääsi laittamaan nahkakuulan verkkoon.

65 minuutin pelin jälkeen Michael Ogungbaro tuli Valtteri Vesiahon tontille toppariksi, Gabriel Sandberg Damiano Pecilen tilalle keskikentälle ja Nathael Ishii Lehtirannan paikalle laidalle.

Tarvosella oli hetkeä myöhemmin Huttusen syötöstä huippupaikka ratkaista peli lopullisesti, mutta kovan onnen hyökkääjä ei onnistunut ohittamaan Lehmo-vahti Minkkistä aivan maaliaukolta.

"Toivotaan parasta"

Minkkisen torjunta oli niin epäuskottava, että "Taren" oli pakko kätellä isäntien parasta pelaajaa hieman ennen kuin KTP-kasvattti kannettiin paareilla kentältä, kun hän loukkasi päänsä pallontavoittelutilanteessa 72. minuutin pelin jälkeen.

- Tarvosesta ei ole tietoa, mutta toivotaan parasta, Leppälahti kommentoi.

Lopullinen niitti tuli 74. minuutilla komealla tavalla, kun Ishii ensin riisti pelivälineen keskialueella, säntäsi sen jälkeen ylöspäin ja pamautti lopulta tarkan sijoituksen oikean tolpan kautta sisään.

KTP:llä oli vielä pari paikkaa lisämaalien tekoon Kolmosen kautensa lauantaina aloittavan LehPan verkkoon, mutta tarkkuus oli jo kadonnut.

Ishii tarjoili pallon avopaikkaan pariin metriin Matias Paavolalle, mutta hän onnistui jotenkin saamaan vetonsa nousemaan yli maalin, eikä kelvannut Pozollekaan Simo Roihan tarjoilu hetken päästä.

"Tavoite saavutettiin"

- Tavoite saavutettiin eli pääsimme tästä ottelusta jatkoon. Millään muulla tavalla en halua kommentoida peliesitystä, Leppälahti kiteytti.

Kilpailu KTP:n pelaavaan kokoonpanoon liigassa on tällä kaudella taatusti kova, mutta koko pelin pelannut Huttunen ilahdutti aktiivisella pelillään ja Ishii oli erittäin pirteä vaihtopelaajan roolissaan.

Miska Rautiola debytoi topparin tontilla koko ottelun ja oli mies paikallaan.

KTP:n maalia vartioi Joensuussa Matias Niemelä, joka selvitti pari lehmolaislähentelyä tyylikkäästi.

Mikä on edellisen IFK-ottelun kesken jättäneen Rasmus Leislahden kunto?

- Leislahti sai lonkkaan tällin, mutta hän lienee kunnossa. Nyt pitää palautua nopeasti keskiviikon aikana ja käännetään katseet lauantaihin torstaina, Leppälahti päätti.

KTP:n seuraava ottelu on ensi lauantaina 29.4. Tuolloin KTP pelaa Veikkausliigakautensa ensimmäisen vierasottelunsa Ratinassa Ilveksen kotikentällä.

TEKSTI: TIMO KOPAKKALA