FC KTP Kotka ry

Honka vei harjoitusottelun nimiinsä

KTP ja Honka viimeistelivät pelivirettään ensi viikonlopulla alkavaa sarjaa varten. Vierailija Honka oli maalein 0–4 (0–1) parempi. KTP:llä oli myös omat paikkansa, mutta onni ja taito eivät kohdanneet maalien muodossa.

Ottelun alku ja koko ensimmäinen puolikas oli kotijoukkueelta hyvännäköistä tekemistä. Etenkin aivan alussa pelin painopiste oli enimmäkseen Hongan kenttäpuoliskolla. Honka toki piti palloa enemmän, mutta KTP:n vahva puolustuspeli vaikeutti espoolaisten rakentelua ja hyökkäyksiin lähtöjä.

Ottelun edetessä alkoi Hongan kone käynnistyä ja pelin painopiste siirtyä yhä enemmän kotijoukkueen kenttäpuoliskolle. Ottelun ensimmäinen maali tuli kuitenkin kuin varkain. KTP:n puolustus jätti hiukan liian paljon tilaa boxin edustalle, noin 20 metriin. Siitä napakka laukaus pääsi yllättämään KTP:n maalia vartioineen Meeri Karjalaisen. Veto suuntautui kentältä katsoen vasempaan yläkulmaan.

Myös KTP:llä oli paikkansa tehdä maali ensimmäisellä puoliskolla. KTP:n kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui Riina Turpeiselle noin 10 metriin maalista. Hänen oli reagoitava nopeasti ja laukaus suuntautui suoraan kohti Hongan maalivahtia. Toinen hyvä tilanne kotijoukkueelle tehdä maali, tuli Hongan kulmapotkun jälkeen. KTP lähti nopeaan vastahyökkäykseen pallonriistosta. Muutaman komean syötön seurauksena Riina Turpeinen pääsi rangaistusalueen sisään, mutta ensimmäinen kosketus palloon oli aavistuksen liian kova ja maalivahti pääsi väliin ennen laukausta.

Toisella puolikkaalla KTP:n puolustaminen oli tehottomampaa kuin ensimmäisellä. Linjojen välit alkoivat venymään, sillä seurauksella, että Honka sai pelattua syöttöjä vartioimattomille pelaajille KTP:n puolustuslinjan eteen. Siitä heillä oli sitten helppo työ puhkoa kerta toisensa jälkeen kotijoukkueen linja. Honka teki peräti kolme maalia toisella puoliskolla. Yhtenä ongelma-alueena oli oman rangaistusalueen sisällä toimiminen. Sinne kaivataan lisää terävyyttä ja päättäväisyyttä.

Kotijoukkueen kenties paras paikka tehdä maali toisella puoliskolla avautui Oona Kelkalle. Hän sai riiston rangaistusalueen sisällä. Maalivahti oli kovin ulkona maalistaan, mutta Oona ei nähnyt mahdollisuutta nostaa palloa yli maalivahdin, vaan hän syötti pallon Turpeiselle. Puolustus oli kuitenkin sen verran hereillä, että se ehti estämään Turpeisen laukauksen ja näin tilanne kuivui kasaan.

Ottelu oli kaiken kaikkiaan vauhdikas ja tilannerikas jalkapallo-ottelu. Honka oli kotijoukkuetta parempi etenkin maalien edessä. Lisäksi Hongan fyysisyys käänsi kaksinkamppailutilanteita heidän eduksensa. KTP pärjäsi kenttäpelissä hyvin. Lisäksi puolustaminen, etenkin ensimmäisellä puoliskolla oli laadukasta.

Nyt valmistautumiskausi on taputeltu harjoitusotteluiden osalta. Vielä on viikko aikaa hioa muutamat yksityiskohdat kuosiin, jotta kaikki olisi valmista sarjaa varten. Sarja-avauksessa KTP matkustaa Raumalle ja kohtaa Pallo-Iirot. Ottelu pelataan lauantaina 15.4.2023 klo 18.00.

La 15.4.2023 klo 18.00 Pallo-Iirot - FC KTP