KTP:n naiset maksoivat kalavelat FC Lahdelle Kansallisessa Cupissa

KTP:n naisjoukkue nappasi ensimmäisen voittonsa Ykkösen joukkueena virallisessa ottelussa. Kansallisen Cupin ottelussa Arto Tolsa areenalla kukistui paikalliskilpailija FC Lahti maalein 2–0 (2–0).

Lauantainen ottelu pelattiin lumisella AT areenalla. Erityiskiitos menee kentänhoitajien suuntaan. He painoivat hommia siihen malliin, että ottelu pystyttiin vaikeista olosuhteista huolimatta viemään loppuun. Itse ottelun alku oli molemmilta joukkueilta sekavaa. Lahti pääsi hiukan paremmin otteluun kiinni heti alusta ja painoi peliä kohti KTP:n kenttäpuoliskoa. Mitään huippuvaarallisia tilanteita se ei kuitenkaan pystynyt luomaan Sonja Leinon vartioimalle maalille.

Ottelun edetessä pelin hallinta tasoittui ja alkoi vähitellen kääntyä kotijoukkueen hallinnaksi. KTP:n pelin avaaminen monipuolistui ja lahtelaisilla oli vaikeuksia prässinsä kanssa, kun KTP liikutti palloa nopeasti prässin alta pois. Ottelun avausmaali syntyi pelin 20. minuutilla. Kia Voutilainen oli unohdettu aivan yksin maalin eteen. Tyylikäs viimeistely yhdellä kosketuksella ilmasta jätti lahtelaisten maalilla torjuneen Saija Sunin voimattomaksi. Tilanne 1–0 ja KTP kuskin paikalla.

KTP jatkoi hyviä otteitaan ja painoi peliä väkisin lahtelaisten kenttäpuoliskolle. 17 minuuttia edellisestä ja pallo oli jälleen FC Lahden maalissa. Tällä kertaa maalinedushässäkän päätteeksi pallo kimposi lahtelaisten omasta pelaajasta maaliin. KTP siirtyi ansaitusti kahden maalin johtoon.

FC Lahdelle tuomittiin ottelun ensimmäisellä puoliajalla rangaistuspotku. Lahtelaishyökkääjä oli murtautumassa rangaistusalueelle, kun hän joutui Annika Pasin kaltoin kohtelemaksi. Ottelun erotuomari Kari Vantola tuomitsi tilanteesta pallon pilkulle. KTP vahti Sonja Leino näytti kuitenkin paremmuutensa ja torjui pallon oikeasta alakulmasta. Näin ollen tauolle lähdettiin KTP:n 2–0-johdossa.

Tauolla KTP teki neljä pelaajavaihtoa

Toiselle puoliajalle KTP otti sisään tuoreita jalkoja 4 paria. Pois tulivat Kia Voutilainen, Roosa Päivähonka, Oona Kelkka ja Pinja Turkia. Tilalle tulivat Henni Hyyrynen, Anni Eriksson, Iira Eskola ja Bettina Aho. Pelin virtaus tasoittui ensimmäiseen puoliaikaan verrattuna. Lisäksi sakeneva lumisade vaikeutti molempien joukkueiden tekemistä.

Molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa tehdä maaleja, mutta onni ja taito ei ollut myötä. Huolimatta haastavista olosuhteista, niin pelin intensiteetti oli korkeahko. Kovan taistelun tauottua ottelu siis päättyi kotijoukkueen voittoon. Tilanne lohkossa tasoittui. KTP:llä on jäljellä kotiottelu KuPS:ia vastaan, Lahdella on vielä kaksi ottelua KuPS:ia vastaan.

KE 8.3.2023 klo 18.30 Kansallinen Cup KTP–KuPS Arto Tolsa -areenalla.