FC KTP Kotka ry

Kansallinen Cup jatkuu KTP:n osalta Kuopiossa

KTP:n naisjoukkueen toinen Kansallisen Cupin ottelu käydään Kuopiossa, jossa vastaan asettuu paikallinen Palloseura (KuPS). Vastus ei ole mikä tahansa rivijoukkue liigasta, vaan tämän hetken paras joukkue Suomessa. KuPS on voittanut mestaruuden kahtena viime vuonna peräkkäin ja osallistui hyvällä menestyksellä UEFA:n mestareiden liigan karsintoihin, ollen todella lähellä lohkovaihepaikkaa viime vuonna.

KTP kärsi Cupin ensimmäisellä kierroksella harmittavan tappion FC Lahdelle. Nyt vastassa on aivan toisen mittaluokan joukkue. Tulevassa ottelussa on vain yksi voittajasuosikki. KTP:llä ei ole ottelussa kuitenkaan mitään hävittävää. Joukkue on saanut valmistautua tulevaan koitokseen rauhassa. Uudet pelaajat pääsevät koko ajan yhä paremmin mukaan joukkueen tapaan toimia ja pelata. Lisäksi toipilasosastolta on alkanut kantautua hyviä uutisia. Väkiluku siellä vähenee, muttei kuitenkaan kokonaan saada vieläkään ko. osastoa tyhjäksi.

KuPS on vahva joukkue jokaisella mittarilla mitattuna Suomen oloissa. Heillä ei ole sellaista erityistä heikkoa kohtaa, johon KTP:n pitäisi erityisesti keskittyä. Niinpä onkin viisasta, että KTP pyrkii kehittämään omaa tekemistään sellaiseksi, että se kestää päivänvalon. Todennäköisesti KTP joutuu puolustamaan ottelussa todella paljon. Se on otettu huomioon viikon harjoittelussa. Hyökkäyksissä joukkue tullee vahvasti panostamaan sekä tilanteenvaihtoihin että erikoistilanteisiin.

Ottelu pelataan hienossa Lippumäen jalkapallohallissa. KTP on tottunut harjoittelemaan ulkona, joten halliolosuhteet ovat hiukan oudot joukkueelle. Tähän tuskin ottelu kuitenkaan tulee ratkeamaan. KuPS on hyvin valmennettu joukkue. Ollipekka Ojala on johdattanut joukkuettaan menestykseen jo useamman vuoden ajan. Nyt KuPS:lla on menossa todella rankka harjoitusjakso. Antaako se KTP:lle edes vähän etua jää nähtäväksi. Myös Kotkassa joukkue on harjoitellut kovalla intensiteetillä. Nyt on aika luoda pohjia kesää varten. KTP:lle tuleva ottelu on todella kova koitos myös fyysisesti. Peli on niin ikään hyvä mittari siitä, missä Suomen huiput menevät suhteessa omaan tasoon.

KTP matkaa Kuopioon sillä asenteella, että kaikki mitä löytyy jätetään kentälle. Vaikka vastus on Suomen huipulta, niin periksi ei anneta. Tämä ottelu on hyvä paikka kehittää omaa tekemistään niin yksilö- kuin joukkuetasolla. Pelaajistossa on viikolla virinnyt hyvä asenne tulevaa ottelua kohtaan. Kaikki haluavat näyttää parastaan ja pistää itsensä likoon täysillä – enempää ei voi kukaan pyytää!

KuPS–KTP. Kansallista cupia Lippumäen hallissa lauantaina 11.2.2023 klo 15.00.