FC KTP Kotka ry

KTP:n naisjoukkue kärsi tappion Kansallisen Cupin avauksessaan

KTP:n naisjoukkueen taival Kansallisessa Cupissa ei alkanut onnellisten tähtien alla. Lahdessa pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen 3–1 (1–1) voittoon.

Ottelu oli, kuten ennalta arveltiinkin tasainen. Kumpikaan joukkue ei varsinaisesti dominoinut, mutta molemmilla oli omat painostusjaksonsa. KTP pystyi häiritsemään vahvasti Lahden pelinavaamista. Monesti lahtelaisten oli tyytyminen rakentelun sijasta avaamaan pidemmällä syötöllä. KTP:n pelinavaaminen onnistui kelvollisesti. Joukkue pystyi luomaan ylivoimia lähelle palloa ja siten etenemään linja kerrallaan. Hyökkäyspeliin jäi toivomisen varaa keskikentän ja kärkien väliseen yhteistyöhön. Murtavat syötöt viipyilivät ja monesti lopputuloksena olikin paitsio.

KTP:n maalin viimeisteli joukkueen kuopus Iira Eskola. Hän pelasi jälleen kerran ennakkoluulottomasti ja paikan saatuaan käytti sen tehokkaasti hyväkseen. Maaliin johtaneen syötön hän sai Katy Byrneltä, joka lähetti pitkän diagonaalisen syötön FC Lahden laitapuolustajan selustaan. Lahden maaleista kaksi oli seurausta KTP:n karkeista virheistä. Yksi maali tuli hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi.

Molemmilla joukkueilla oli paljolti uusia pelaajia mukana viime vuoteen verrattuna. Lahdella oli tämän ottelun perusteella joukkuepeli paremmin hioutunut yhteen. KTP:n pelaajistossa on vielä hakemista, jotta ominaisimmat pelipaikat löytyisivät. Lisäksi muutamien poissaolojen vuoksi joidenkin pelaajien pelipaikkoja oli täytynyt muuttaa ideaalista välttämättömään.

KTP:n kannalta pelaaminen, tappiosta huolimatta, on mennyt jälleen kerran askeleen eteenpäin. Joukkue alkaa olla koossa ja treenit tekevät tehtäväänsä. Kestää toki aikaa, että kaikki uudet pelaajat tottuvat tapaan pelata ja yhteispeli alkaa taas olla sujuvaa. Ensi viikolla onkin sitten vastassa viime kauden Suomen paras joukkue, kun KTP matkustaa Kuopioon KuPS:in vieraaksi. Tästä Lahti ottelusta on otettava kaikki informaatio irti ja suodatettava se voimavaraksi KuPS:ia vastaan.