FC KTP Kotka ry

KTP:n naisjoukkue kaatoi selvin numeroin HIFK:n

KTP:n naisjoukkueen peli on uomissaan. Nyt oli Helsingin IFK:n vuoro todeta kilpasiskot paremmikseen. KTP voitti helteisellä Arto Tolsa areenalla käydyn naisten Kakkosen ottelun selkein 4–0 (0–0) lukemin. Yleisöä oli saapunut paikanpäälle 200 henkeä.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet olivat hyvin hereillä otteluun heti alkuvihellyksestä lähtien. Pallonhallinta vaihteli joukkueelta toiselle. Kumpikaan ei pystynyt kovinkaan pitkiin syöttöketjuihin ottelun alkupuolella. HIFK piti palloa hiukan kotijoukkuetta enemmän ottelun ensimmäisen 30 minuutin aikana. Sen jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle.

KTP onnistui puolustamisessaan ensimmäisellä puolikkaalla erinomaisesti. HIFK ei saanut aikaiseksi yhtään laukausta avausjaksolla. Sonja Leino jäi työttömäksi torjuntojen osalta. KTP sen sijaan hätyytteli HIFK:n maalia neljä kertaa. Ottelun 13. minuutilla aukesi maalipaikka Iida Erikssonille, hänen laukauksensa lähietäisyydeltä painui kuitenkin hiukan ohi maalin. 27. minuutilla Roosa Rantanen laukoi tulisesti, mutta pallo suuntautui vähän yläriman väärälle puolelle. Ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka aukesi Anni Eriksonille 31. minuutilla. Hänen terävä pystyliike pallon kanssa jätti vastustajat pois kyydistä. Maalivahdin harhautuksensa jälkeen pallo harmittavasti karkasi hiukan, vaikka edessä olisi ollut tyhjä maali. Anni sai vielä syötettyä pallon Henni Hyyryselle, jonka vedon HIFK:n puolustus pelasti maaliviivalta. Vielä aivan jakson lopulla Senni Espo pääsi laukomaan suoraan syötöstä, mutta hivenen voimattomaksi jäänyt veto suuntautui suoraan maalivahdin syliin.

KTP teki kaksi vaihtoa ottelun tauolla. Sisään tulivat Minni Laukka ja Janette Hanski. Heidän mukanaan tuli lisää juoksuvoimaa kentälle. Kauaa ei tarvinnut odotellakaan, kunnes tilastonikkareilla oli hommia. Hanski haastoi röyhkeästi ja murtautui rangaistusalueen sisään. Puolustaja käytti sääntöjen vastaisia otteita sillä seurauksella, että KTP:lle tuomittiin rangaistulaukaus. Sen Selma Harju sijoitti taidokkaasti maaliin, 1–0 KTP:lle. Ottelua oli tuolloin pelattu 49 minuuttia. Toinen maali tuli nopeasti perään. 51. minuutilla Hanski syötti laidalta sisään Rantaselle, kosketus palloon ja laukaus boxin ulkopuolelta. Paha pomppu juuri ennen torjuntaa hämäsi maalivahdin ja tilanne muuttui 2–0:aan.

Ottelun kolmas maali merkittiin HIFK:n omaksi maaliksi. Vahvan painostusjakson aikana KTP sai useita kulmapotkuja. Pelin 67. minuutilla Selma Harju antoi kierteisen kulman maalin etutolpalle. HIFK:n epäonneksi pallo suuntautui maalivahdin torjunnasta suoraan omaan maaliin. 4–0 maalissa oli kapellimestarina jälleen Hanski. Oona Kelkka vapautti syötöllään Hanskin liikkeeseen. Hän haastoi laidalla puolustajan, voitti ja sijoitti pallon varmasti ohi vastaan tulleen maalivahdin.

KTP ansaitsi voittonsa sunnuntaina. Se oli kaikessa hiukan tai jopa paljon HIFK:ta edellä. Molempien joukkueiden syöttöpeli oli laadukasta. KTP oli kaksinkamppailuissa hiukan parempi, mutta puolustaminen sujui selvästi vastustajaa paremmin. Laukauksia KTP:llä oli 13, joista kahdeksan suuntautui kohti maalia. HIFK:n vastaava luku oli 5/4. Lisäksi KTP pystyi hyödyntämään vahvaa penkkiään. Joukkueessa on hyvä ja terve kilpailu peliajasta ja -paikoista. Vaihdoilla saadaan aikaan se, että tempo ja taso pysyvät hyvällä tasolla läpi ottelun.

KTP:llä on vielä yksi ottelu jäljellä ennen parin viikon kesälomaa. Lyödään vielä silloin uusi katsojaennätys tältä vuodelta ja otetaan sarjapisteet kotiin.
Lauantaina 9.7.2022 FC KTP – ToU klo 15.00 Arto Tolsa areenalla – Tervetuloa!