FC KTP Kotka ry

Jälkipuinti osa 7: Voittoputki sai jatkoa

Jälkipuinnin seitsemännessä osassa käydään läpi KTP:n Ykkösen MP- ja TPS- ottelut. MP kaatui kotiyleisön edessä maalein 4–1 ja sarjan kärkiottelu TPS:aa vastaan päättyi Turussa 3–1-voittoon. Haastattelussa on Antti Mäkijärvi ja Aleksi Tarvonen.

Millainen fiilis jäi kauden kolmannesta peräkkäisestä kotivoitosta, kun MP kaatui 4–1?

Antti: Isossa kuvassa se oli meiltä hyvä peli. Aloitimme hyvin ja nythän peli on parantunut ja se on myös näkynyt tulostaululla. Meillä oli paljon paikkoja, mutta saimme tapettua ottelun vasta, kun vaihtopelaajat tulivat kentälle ja heittivät maaleja.

Aleksi: Kokonaisuudessaan me dominoimme peliä, mutta MP sai aikaiseksi muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen. Se oli harmillista, kun MP sai kavennusmaalinsa melkein heti 2–0-osumamme jälkeen. Luulin jo 2–0-maalin jälkeen, että homma repeää meille, mutta lopulta se repesi hyvällä esityksellämme toisella puoliajalla.

Mitä parannettavaa jäi MP-ottelusta?

Aleksi: Se miten puolustamme vastustajan vastahyökkäykset, sillä MP sai muutamia pahoja vastaiskuja aikaan. Myös se, miten huolehdimme pallosta ja että saamme kitkettyä pois turhat pallonmenetykset. Toki aina löytyy viilattavaa myös prässin alta pelaamisessa.

Antti: Meidän on kehitettävä kenttätasapainoamme omien hyökkäystemme aikaan. Ei pelimme vielä missään nimessä valmista ole. Meitä vastaan tulee erilaisia joukkueita ja on tunnistettava se, miten pelata esimerkiksi vahvasti prässäävää joukkuetta vastaan, kun taas sitten matalalla blokilla pelaavaa vastaan. Omissa erikoistilanteissa löytyy vielä petrattavaa.

TPS-ottelun ensimmäinen puolisko oli tasainen, mutta toisen puoliajan alussa turkulaiset ottivat sitä selvemmin haltuun, mistä se johtui?

Antti: TPS on laadukas joukkue. Halusimme itsekin dominoida peliä, mutta siinä vain tulee välillä sellaisia hetkiä, kun joudutaan puolustamaan syvemmältä. Saimme kuitenkin pidettyä aika hyvin TPS:n pois vaarallisilta maalipaikoilta. Jos pystymme puolustamaan hyvin, tiedämme pystyvämme joka ottelussa tekemään maaleja.

Aleksi: Meillä oli hieman ongelmia TPS:n suoraviivaisuuden kanssa. TPS sai vaarallisia hyökkäyksiä, mutta ei hirveän montaa laukausta vaarallisilta sektoreilta. Tiesimme turkulaisten vaarallisuuden vastahyökkäyksissä, mutta niin vain he tekivät sellaisesta ainoan maalinsa.

Millaisia ajatuksia ensi viikon Perheotteluksi nimetty KPV-peli herättää?

Aleksi: Pääsemme otteluun hyvällä itseluottamuksella. Molemmat joukkueet tykkäävät pelata futista ja varmasti edessä on mielenkiintoinen ja tasainen ottelu.

Antti: Meillä on nyt hyvä vire päällä. Sääli sinänsä, että ottelu tulee vasta ensi viikolla, kun nyt voisi pelata useammin. Nyt kuitenkin keskitymme ja valmistaudumme otteluun rauhallisesti.

Millä saatesanoilla toivotat yleisön tervetulleeksi otteluun?

Antti: En tiedä parempaa tapaa houkutella yleisöä paikan päälle kuin se, miten olemme viime aikoina tehneet maaleja ja voittaneet otteluita. Emme voi oikein muutakaan tehdä.
Aleksi: Se on hyvä kysymys. Me ei voida muuta kuin yrittää täysillä ja voittaa otteluita. Nyt vaan kaikki katsomoon ja kannustamaan.

Seuraava jälkipuinti on luvassa tiistaina 19.7. Siinä käsitellään läpi kotiottelu KTP–KPV ja Gnistan–KTP.
KTP:n seuraava kotiottelu on maanantaina 11.7. kello 18.30 Arto Tolsa -areenalla, vastaan asettuu KPV.