FC KTP Kotka ry

Aleksi Partanen valittiin 18-vuotiaiden maajoukkueeseen

KTP:n maalivahti Aleksi Partanen on saanut kutsun maajoukkuetehtäviin. Peter Lundberg on valinnut Partasen vuonna 2004 syntyneiden U18-poikien maajoukkueeseen, joka pelaa kesäkuun alussa kolmen maan miniturnauksessa.

– Onhan se aina iso kunnia päästä edustamaan omaa maataan maaotteluissa. Maajoukkueessa pelaa paljon entuudestaan tuttuja pelaajia, joten on kiva päästä näkemään myös heitä, Partanen sanoo.

Miniturnaus pitää sisällään kaksi ottelua, jotkka pelataan Länsi-Ruotsissa, Göteborgin kupeessa sijaitsevassa pienessä Skenessä. Ensin Ruotsia vastaan on ottelu vuorossa 4.6. ja sitten Unkaria vastaan pelataan kolmea päivää myöhemmin. Ottelut valmistavat maajoukkuetta kohti marraskuuta, jolloin edessä häämöttää EM-karsintaturnaus.

Ennen EM-karsintaturnausta alle 18-vuotiaiden maajoukkue pelaa kesäkuussa Baltic Cupissa ja syyskuun lopulla neljän maan turnauksessa Serbiassa.

– Lähden maaotteluihin sillä mielin, että annan vahvat näytöt. Tiedän, että näyttöjä pitää antaa myös seurajoukkkueessa päätäkseen mukaan karsintaturnaukseen, Partanen toteaa.

Alle 18-vuotiaiden maajoukkueen vuosi alkoi maaliskuussa tuplamaaotteluilla Walesia vastaan. Tuloksena oli 2–4-tappio ja 2–2-tasapeli. Näissä otteluissa ei Partanen pelannut.

Partasen koko pelikauden mittainen vuokrasopimus KTP:n kanssa julkaistiin päivälleen kuukausi sitten. 18-vuotias veräjänvartija on kerryttänyt tällä kaudella peliaikaa kahdessa PeKan Kakkosen ottelussa.

– Koko ajan on tuntunut paremmalta ja paremmalta. Kotkakin tuntuu enemmän ja enemmän kodilta, Partanen hymyilee.

KTP:n harjoitusryhmässä ja harjoitusotteluissa esiintynyt Peli-Karhuissa pelaava Joakim Joutjärvi valittiin 18-vuotiaiden maajoukkueeseen Baltic Cupiin.