FC KTP Kotka ry

KTP:n uusi kuulutusääni esittäytyy – ”Kuuluttajan pitää osata olla myös hiljaa”

KTP:n miesten edustusjoukkueen sarjakausi pääsee vauhtiin tänään maanantaina 18.4., kun Arto Tolsa -areenalle saapuu Ykkösen sarja-avaukseen PEPO Lappeenrannasta. KTP on löytänyt alkavalle kaudelle uuden kuuluttajan. Pitkäaikaisen vihreävalkoisen äänen Jaakko Leistin saappaisiin hyppää muun muassa Radio Kaakon taajuuksilta tuttu ääni Robi Schürmann.

Schürmann kertoo kuunnelleensa pienestä pitäen radiota. Schürmann tunnustaa olevansa intohimoinen musiikin ystävä, mutta kuunteluun vaikutti myös persoonalliset radiojuontajat.

– Radiojuontaja voi päästä todella lähelle kuuntelijaa. Juontaja on kaveri, jota ei tunne, mutta on kuitenkin lähellä, Schürmann sanoo.

Vuonna 2018 Schürmannista tuli Radio Kaakon ensimmäinen juontaja yhdessä Jalle Niemelän kanssa.

– Totta kai se pelotti alkuun, sillä kyseessä oli uusi juttu. Jouduin heti suoraan syvään päähän, kun aloitin aamujuontajana. Vuonna 2020 toiminta pääsi kunnolla vauhtiin, kun saimme 10-vuotisen toimiluvan radiollemme, Schürmann kertoo.

– Ensimmäiset vuodet olivat haasteellisia, kun rahahanat menivät kiinni pandemian takia. Nyt näkyy jo valoa tunnelin päässä, hän jatkaa.

Aiemmin muun muassa ääniteknikkona ja dj:nä työskennellyt Schürmann on intohimoinen urheilun ystävä. Kuluneen 10 vuoden aikana hänen äänensä on tullut tutuksi Haminan Palloilijoiden miesten ja naisten kotiotteluissa. Näiden lisäksi hän on toiminut Peli-Karhujen naisten koripallojoukkueen kuuluttajana.

– Olen käynyt usein KTP:n kotiotteluissa ja joskus miettinyt sitä kuinka siistiä olisi päästä kokeilemaan jalkapallo-ottelun kuuluttamista. Se poikkeaa monella tapaa pesäpallo- ja koripallo-ottelun tekemisestä, sillä niissä ollaan käytännössä koko ajan äänessä. Jalkapallo-otteluisssa kuuluttajan pitää osata olla myös hiljaa, Schürmann naurahtaa.

KTP päätti ottaa yhteyttä Schürmanniin ja yhteinen sävel löytyi helposti. Uusi vihreävalkoinen ääni odottaa innolla debyyttiään uudessa työtehtävässään.

– Seura halusi muutosta, ja sitä varmasti onkin luvassa. Sitä annostellaan pienin paloin, sillä tiedän kotkalaisten jalkapalloihmisten osaavan olla myös todella kriittisiä. Ottelulle pitää antaa oikeanlainen arvo, Schürmann sanoo.

KTP–PEPO. Maanantaina 18.4. kello 16 Arto Tolsa -areenalla.