FC KTP Kotka ry

KTP hankki maalivahdin – ”Tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon”

KTP:n maalivahtiosasto täydentyy, kun KTP on solminut koko pelikauden mittaisen vuokrasopimuksen HJK:n organisaatioon kuuluvan Aleksi Partasen kanssa. Poikien maajoukkueeseen kuuluva 18-vuotias veräjänvartija on innoissaan uudesta haasteesta.

– Olen tullut Kotkaan hyvillä mielin ja tavoitteena on pelata mahdollisimman paljon ja saada kokemuksia miesten otteluista, Partanen toteaa.

185-senttisen Partasen vahvuudeksi kerrotaan jalalla pelaaminen ja pelin avaaminen, jossa hän osaa löytää kentältä tyhjiä tiloja.

– Viihdyn niissä tilanteissa, kun oma joukkue pyrkii purkamaan vastustajan prässin pelaamalla. Jos kehityskohteita halutaan miettiä, niin haluan tulla kaikilla osa-alueilla entistä paremmaksi, nuorukainen sanoo.

Ennen HJK:ta Jyväskylän Jalkapalloklubissa ja Äänekosken Huimassa pelanneen Partasen osaamisesta Kotkassa saatiin jo ensimakua viime viikon sunnuntaina, kun hän pelasi KTP:n farmiseura Peli-Karhujen Suomen Cupin ottelussa. Partanen sai tällin jalkaansa ensimmäisen puoliajan aikana ja hänet jouduttiin vaihtamaan ensimmäinen puoliajan jälkeen pois kentältä. Partasen pelatessa ei hänen selkänsä taakse mennyt ensimmäistäkään laukausta.

– Olihan siinä pelko vakavammasta vammasta, mutta onneksi selvisin siitä muutaman päivän huililla. Uskon, että olen täydessä tikissä, kun kausi maanantaina käynnistyy, Partanen sanoo.

Partanen tiedostaa, ettei peliajan metsästäminen KTP:n Ykkösessä ole helppoa. Hän pyrkii kuitenkin jokapäiväisellä harjoittelulla haastamaan Anton Lepolan taistelussa peliajasta.

– Pyrin tekemään kaikki asiat harjoituskentällä ja sen ulkopuolella mahdollisimman hyvin. Sitä kautta voi kehittyä ja tietysti pitää onnistua peleissäkin, Partanen sanoo.

KTP:n miesten edustusjoukkueen maalivahtivalmentaja Jussi Riikonen näkee Partasessa mielenkiintoisen valmennettavan.

– Aleksi on urheilullinen ja todella oppimiskykyinen ja -haluinen maalivahti. Vahvuudet tällä hetkellä ovat jalalla pelaamisessa ja nopeana pelaajana hän on hyvä lähi- ja reaktiotorjunnoissa. Hän tiedostaa mitä vaatii, jotta pystyy pelaamaan kansainvälisissä otteluissa ja elää urheilijan mukaisesti, Riikonen ruotii.

KTP aloittaa Ykkösen kautensa maanantaina 18.4. kello 16 kotiottelulla PEPOa vastaan.

Pelaajien asunnot tarjoaa Kotkan Asunnot.