FC KTP Kotka ry

Myä ollaan KTP osa 2: ”KTP on ollut joukkueeni pienestä pitäen”

Erkki Ihala on tuttu näky Arto Tolsa -areenalla. Jopa niin tuttu, että häneen tapaa usein KTP:n kotiotteluiden lisäksi myös miesten edustusjoukkueen harjoituksissa. Lempinimellä Eki hänet tunnetaan laajasti, mutta niin tuntee Ekikin monet jalkapalloihmiset Kotkassa. KTP:n otteluissa hän on käynyt jo 1980-luvulta lähtien.

– KTP on ollut joukkueeni ihan pienestä pitäen. Voitot on tässä hommassa aina parasta, Ihala tuumaa.

Ihala on henkeen ja vereen KTP-ihminen, sen myöntää taatusti kaikki, jotka tuntevat miehen. Hän uskaltaa antaa pelaajillekin tarvittaessa suoraa palautetta, eikä aina niin positiivistakaan. Nyt hänen ajatuksensa siintävät jo tulevassa sarjakaudessa.

– Jos realistisesti ajattelen, on KTP:llä hyvät mahdollisuudet sarjanousuun, jos pelaavat yhtä hyvin kuin toissa kaudella, eikä mitään pahoja loukkaantumisia tule, Ihala sanoo.

Kysyttäessä suosikkipelaajaa kautta aikojen KTP:stä tulee vastaus kuin apteekin hyllyltä.

– Kyllä se on Jussi Aalto. Toki Samuli Kaivonurmikin oli tietysti hyvä pelaaja, Ihala sanoo.

KTP:n harjoituksissa Ihala käy aina, kun se omilta töitään on mahdollista päästä. Hän sanookin itseään eräänlaiseksi katsomovalmentajaksi. Pelaajat osaavat huomioida Ekin läsnäolon tervehdyksillään.

– Tänä vuonna on ainakin kaikki pelaajat morjestaneet, ”Eki” vahvistaa.

Harvassa ovat ne kotiottelut, jotka ovat jääneet Ihalalta näkemättä siitä lähtien, kun hän on alkanut seurata vihreävalkoisten edesottamuksia. Hän on mielissään siitä, että vierasotteluita pääsee seuraamaan Kaks7:sta kaverinsa Pasin kanssa.