FC KTP Kotka ry

Toimitusjohtajan katsaus: ”Toiveissa on kahden koronavuoden jälkeen normaali kausi”

KTP:n toimitusjohtaja Tomi Tolsaa ja seuran muita työntekijöitä on pitänyt viime viikot kiireellisenä yhteistyökumppanineuvottelut sekä tulevan kauden suunnitteleminen. Ensi kaudeksi on luvassa paljon uutta ja mielenkiintoista, jos vain kaikki saadaan vietyä läpi suunnitellusti.

Yhteistyökumppanirintamalle kuuluu hyvää. Tällä hetkellä KTP:ssä käydään läpi viimevuotisia kumppaneita.

– Olemme keskustelleet muun muassa heidän tyytyväisyydestään yhteistyöhön ja samalla neuvottelemme jatkosta. Vaikka nyt olemme kartoittaneet viimevuotisia, ei se poissulje sitä, etteikö aina uusia mahtuisi joukkoomme mukaan, Tolsa sanoo.

KTP uudisti viestintäänsä kuluvaksi kaudeksi. Se on saanut toimitusjohtajan mukaan paljon positiivista palautetta.

– Monet kehuvat sitä ilmettä, millä viestintää tänä päivänä tehdään. Sekä aktiivisuudesta että ajankohtaisista nostoista tulee kehuja. Olemme saaneet aikaiseksi hyvän kokonaisuuden, vaikka ainahan viestinnässä, kuten muissakin osa-alueissa, riittää viilaamista. Toiminnassa näkyy ripeys ja samalla uskallamme kokeilla uudenlaisia juttuja, Tolsa iloitsee.

KTP:n kuluvan vuoden uudistukset eivät jää pelkästään viestintään ja markkinointiin, vaan myös ottelutapahtumaa kehitetään. Kaksi edellistä vuotta ovat olleet koronapandemian johdosta seuralle haasteellisia, mutta toimitusjohtajan mukaan on suorastaan ylpeyden aihe se, että KTP on pystynyt pitämään jalat kuivina.

– Nyt on toiveissa kahden koronavuoden jälkeen normaali kausi. Haluamme, että nyt pääsemme viemään läpi kauden suunnitellusti. Kausi alkaa sinä päivänä kuin se on otteluohjelmaan laitettu ja kaikki yleisörajoitukset ovat poissa, Tolsa toivoo.

– Koko ottelupäivä uudistuu ensi kaudeksi, kun pääsemme kahden evakossa pelatun kotiottelun jälkeen takaisin varsinaiselle kotiareenallemme. Olemme halunneet kehittää tapahtumaa kokonaisuudessaan, mutta kerromme siitä vielä tarkemmin lisää tuonnempana, hän jatkaa.

Lisäksi tulevana kesäkuussa KTP järjestää Kotkan mittaluokassa massiivisen yleisötapahtuman, josta niin ikään kerrotaan lisää lähiaikoina.

Tolsan mielestä on hienoa, että Kotkan kaupunki vaihtaa jo kehnoon kuntoon tulleen Arto Tolsa -areenan keinonurmen. Olosuhteista puhuttaessa seuraava askel olisikin saada aurinkokatsomo nykyisten vaatimusten edellyttämälle tasolle.

– Nyt olisi korkea aika ottaa seuraava steppi eteenpäin eli määrärahoista pitää saada kaupungilta päätös. On muistettava, ettei Arto Tolsa -areena palvele pelkästään KTP-perhettä, vaan kaikkia kotkalaisia tahoja, jotka haluavat siellä tapahtuman järjestää. Tänä vuonna Helsingin Olympialaisista tulee kuluneeksi tasan 70 vuotta ja Palloliitto on kertonut järjestävänsä tänä vuonna seuraparlamenttinsa Kotkassa, joten olisi hienoa saada kerrotuksi hyviä uutisia, että konkreettiset työt uuden katsomon rakentamiseksi pääsisivät vauhtiin ensi vuonna, Tolsa sanoo.

Eilen tiistaina 21.2. käynnistyi Ruudussa kahdeksanosainen dokumenttisarja Seuran vuoksi, jossa käydään läpi murheellista, mutta erittäin tapahtumarikasta KTP:n viime kautta. Toimitusjohtajan mukaan dokumenttiin pääsy on iso asia kotkalaisseuralle ja myös koko kaupungille.

– Olihan tämä jännittävä matka olla tekemässä tv-sarjaa ja Kuitumedialle pitää nostaa hattua siitä, millaista jälkeä ovat saaneet aikaan. KTP oli tekijöillä yksi vaihtoehdoista ja oli suorastaan erinomaista, että he päätyivät lopulta meihin. Ensimmäistä jaksoa katsoessa tuli ihan liikuttavia ja herkkiä hetkiä. Dokumentissa draama on rakennettu hyvin ja koukuttavasti. Varmasti jokainen, joka ensimmäisen jakson katsoi, haluaa katsoa myös seuraavan, Tolsa sanoo.

Katso Ruudusta Seuran vuoksi -dokumenttisarjan ensimmäinen jakso täältä.