FC KTP Kotka ry

KTP vahvistaa hyökkäystään pelaajalla, jolta on lupa odottaa tehoja

KTP ja Joni Mäkelä ovat solmineet yksivuotisen pelaajasopimuksen. Hyökkäyspään eri rooleissa viihtyvä Mäkelä siirtyy mielellään tuttuun ympäristöön, jossa hän pelasi jo kaudella 2014.

Edellisen kerran kun Mäkelä Kotkaan siirtyi, oli hän vasta 20-vuotias nuorukainen täynnä nälkää ja näyttämisen halua. Nyt hän on ennättänyt jo 28 vuoden ikään eli on pelaaja parhaassa iässään. 

– Nälkää riittää edelleen, vaikken enää niin nuori olekaan, Mäkelä hymähtää.

Kausi 2014 oli KTP:lle menestysekäs, vaikka loppukautta varjostikin pieni sulaminen. Lopulta monien käänteiden kautta KTP sai paikan Veikkausliigassa. Tuona kautena Mäkelä viimeisteli kahdeksan maalia, mikä on yhä hänen yhden kauden maaliennätyksensä. 

– Se oli hyvä vuosi niin joukkueelta kuin henkilökohtaisestikin. Kaudesta ja Kotkasta jäi tuolloin hyvät muistot ja on kiva palata tuttuihin maisemiin. Halusin tulla tavoitteelliseen ympäristöön, vaikka viime kausi joukkueelle olikin henkisesti raskas. Nyt runko on pysynyt samana ja joukkueessa on päällä hyvä pössis, Mäkelä sanoo.

Oulussa jo 16-vuotiaana ensiesiintymisensä Ykkösessä tehnyt Mäkelä pelasi viiden kauden ajan AC Oulussa ennen siirtymistään Kotkaan. Kotkan-vuotensa jälkeen Mäkelä jatkoi kaksi kautta Valkeakoskella Hakan riveissä, josta matka jatkui Veikkausliigaseura Kuopion Palloseuraan. KuPS-vuosina 2017 ja 2018 Mäkelän kaulaan pujotettiin hopea- ja pronssimitali.

– KuPS-vuodet olivat minulle hyvin opettavaisia. Silloin roolini oli hieman erilainen ja tulin aika monesti vaihdosta kentälle, Mäkelä kertoo.

Kahden kauden jälkeen Mäkelä siirtyi vastuun ja peliajan perässä Kokkolaan, jossa KPV oli noussut Veikkausliigaan.

– Kokkolassa sainkin isomman roolin, mutta vuosi oli monella tapaa haastava, sillä tappioiden jälkeen joukkueen piti kerätä itseluottamus takaisin viikosta toiseen. Se oli rankkaa aikaa, mutta samalla myös opettavaista, Mäkelä sanoo.

Ulkomailla pelaaminen tuli Mäkelälle tutuksi kahtena edellisenä kautena, kun hän pelasi Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Florö SK:n riveissä. Viime kaudella Mäkelä pelasi yhtä vaille kaikissa otteluissa.

– Norjan kakkosdivisioonaa on vaikea verrata Suomen sarjoihin. Se on todella fyysinen sarja, jossa mennään vauhdilla päästä päähän. Se on hyvin kahtiajakautunut sarja, jossa on aina muutamia todella hyviä joukkueita, jotka ovat juuttuneet hieman hissijoukkueiksi, Mäkelä sanoo.

Mäkelän allekirjoittaman sopimuksen yksivuotisuus ei poissulje sitä, etteikö hän voisi viihtyä Kotkassa tällä kertaa kauemminkin.

– Mielelläni jatkaisin kauemminkin, vaikka tavoiteltua liiganousua ei heti tulisikaan, jos toiminta on riittävällä tasolla. Ainakin alku on ollut todella vakuuttavaa ja varmasti pelimme vielä kehittyy Ykköscupin otteluista kesän koitoksiin, Mäkelä sanoo.

KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko kertoo Mäkelän rekrytoimisen olleen täsmähankinta, jossa pelaajan osaaminen oli vahvasti ennakkoon tiedossa.

– Mäkelä on pelaaja, jolta on lupa odottaa tehoja. Hänellä on todella nopeat jalat, hän on kova tekemään töitä ja sopii täysin intensiiviiseen pelitapaamme. Tiesimme tasan tarkkaan, mitä me saamme, kun hommasimme Jonin joukkueeseemme. Olemme onnellisia, että hän halusi tulla nimenomaan Kotkaan, vaikka ottajia olisi ollut liigastakin, Ikävalko kertoo.

– Tämän hankinnan myötä yläkolmikko on ainakin tältä erää valmis. Kuten muutama Ykköscupin ottelu osoitti, on Mäkelä todella laadukas pelaaja, pelaajakoordinaattori jatkaa. 

Pelaajien asunnot tarjoaa Kotkan Asunnot.