FC KTP Kotka ry

David Ramadingaye jatkaa kapteenina ja saa avukseen uudet varakapteenit

KTP:n miesten edustusjoukkue on valinnut alkaneelle kaudet kapteenistonsa. Varsinaisena kapteenina jatkaa David Ramadingaye, mutta varakapteenistossa tapahtuu muutoksia. Varakapteeneina toimii jatkossa Anton Lepola ja Lassi Nurmos.

32-vuotias Ramadingaye ottaa kapteeninnauhan käsivarteensa ammattiylpeydellä.

– Se on todellakin ylpeyttä, että saa olla pelaajien ääni. Ei se tietenkään vaikuta tekemiseeni, olenko kapteeni vai en, mutta on se samalla iso kunnia saada kantaa perinteisen seuran edustusjoukkueen kapteeninnauhaa, Ramadingaye sanoo.

Tänä vuonna miesten edustusjoukkueen kapteenisto valittiin erikoisella rituaalilla, jossa ennakkoon oli nimetty kuusi ehdokasta kapteeniksi, joita sitten pelaajat saivat äänestää. Eniten ääniä saanut valittiin kapteeniksi ja kaksi seuraavaa varakapteeneiksi.

– Se on tärkeintä, etten ole tässä tehtävässä yksin. Anton johtaa omalla tyylillään ja Lassi oli kapteenina Oulussa jo silloin, kun itse siellä pelasin. Uskon itse vahvasti esimerkin voimaan ja kentällä pitää aina antaa kaikkensa, Ramadingaye toteaa.

Edustusjoukkueen arvot perustuvat kolmeen teesiin, jotka ovat työ, kilpailu ja intensiteetti. Ramadingaye sanookin, että on osaltaan kapteenien tehtävä jalkauttaa arvot kenttätason toimintaan.

– Pitää muistaa, että kolmen kapteenin lisäksi joukkueessa on paljon muitakin vahvoja johtajatyyppejä, jotka pystyvät vaatimaan ja pitämään yllä sisäistä vaatimustasoa, mikä on aina kilpailu-urheilussa äärimmäisen tärkeää, kapteeni sanoo.

Ramadingaye on saanut kantaa kapteeninnauhaa KTP:ssä siitä lähtien, kun hän liittyi kotkalaisjoukkueeseen vuonna 2020. Aiemmat vuodet ovat sisältäneet niin nousuja kuin laskuja.

– Kapteenina pitää pystyä nousta silloin esiin, kun joukkueessa menee heikosti tai on haasteellista. Olen siihen valmis, Ramadingaye tuumaa.