FC KTP Kotka ry

Nyt pelataan jo pisteistä – KTP aloittaa urakkansa Ykköscupissa

Vaikka ulkona vielä pakkaset paukkuvat ja lumi on sitkeästi maassa, käynnistyvät KTP:n miesten edustusjoukkueen ensimmäiset kilpailulliset ottelut. Ykköscup pääsee vihreävalkoisten osalta vauhtiin tulevana lauantaina 5.2., kun kello 13 alkavaan kotiotteluun saapuu vieraaksi Ykkösen sarjanousija PEPO. 

Toista kauttaan KTP:n riveissä pelaava Rico Finnäs kertoo tunnelmista joukkueen sisällä ottelun alla.

– Tällä hetkellä joukkueessa on mahtavat fiilikset päästä pelaamaan kilpailullisia otteluita. On kiva päästä pelaamaan otteluita, joissa on panosta. Näihin otteluihin latautuu hieman eri tavalla kuin perinteisiin harjoitusotteluihin. Toivotaan, ettei lauantaina ole nyt mitään hirmupakkasia, Finnäs sanoo.

Finnäs kertoo viihtyneensä uuden valmennuksen alaisuudessa, vaikka aina uusien oppien sisäistäminen vie oman aikansa ennen kuin ne alkavat täysimääräisesti näkymään pelikentillä. 

– Uusi valmennus on tuonut mukanaan uudenlaisen tavan pelata, uudet taktiikat. Uskon, että ne alkavat näkyä pikku hiljaa myös joukkueen otteissa, Finnäs aprikoi.

Tuleva ottelu on helppo mieltää Kaakon kulman paikallisotteluna, sillä naapurimaakunnasta Etelä-Karjalasta tuleva vierasjoukkue on lähin vastustaja ja joukkueilla on etäisyyttä toisiinsa vain noin 110 kilometriä.

– Kyllähän tuo ottelu on ehdottomasti derby ja sen mukaisesti siihen olemme latautuneet, Finnäs toteaa.

Finnäs kertoo kuluvan preseasonin menneen häneltä hyvin ja loukkaantumisilta on vältytty.

– Totta kai aina pieniä kolhuja tulee, mutta ei mitään sellaisia, että olisi joutunut harjoituksista jäämään väliin. Nyt vain pelejä alle ja luottavaisin mielin kohti kevättä, positiivinen laitapelaaja sanoo.

KTP:n ja PEPO:n välistä ottelua ei valitettavasti pystytä striimaamaan. Otteluun on kaikille vapaa pääsy, mutta ainoastaan päätykatsomo on auki yleisölle ottelun ajan. Paikan päälle saapuville muistutuksena, että huomioidaan tapahtumassa turvavälit. Ottelussa yleisöä palvelee buffetti, josta on ostettavissa kahvia ja makkaraa. Tervetuloa kannustamaan KTP voittoon!