FC KTP Kotka ry

KTP:n keskikenttä vahvistuu – ”Haluan tehdä läpilyöntini Ykkösessä”

KTP ja Jere Hiltunen ovat solmineet 2-vuotisen pelaajasopimuksen, joka kattaa pelikaudet 2022 ja 2023. Hiltunen siirtyy vihreävalkoisiin viime kaudella Ykkösessä pelanneesta joensuulaisseura Jiposta. 

Hiltusen alku uudessa seurassa ei olisi voinut olla epäonnisempi, sillä hän ei ennättänyt tammikuun aikana harjoitella montaakaan kertaa, kun hän loukkasi jalkansa. Nyt jalka on leikattu ja kuntoutusjakso alkanut. Hiltunen on poissa tositoimista pitkälle kevääseen.

– En ihan tällaista alkua odottanut, mutta nämä ovat valitettavia lajiin kuuluvia asioita. Miellän siirron Kotkaan olevan askel eteenpäin urallani. Viime vuosi oli ensimmäinen kauteni Ykkösessä ja nyt haluan tehdä läpilyöntini, Hiltunen sanoo.

Kontiolahtelaisseura Lehmon Pallon kasvatti Hiltunen täyttää kesäkuussa vasta 23 vuotta, mutta on ennättänyt pelata jo myös Veikkausliigassa ja Kakkosessa. LehPasta hän siirtyi Jippoon 13-vuotiaana vuonna 2012, kunnes matka jatkui kahden vuoden jälkeen Kuopion Palloseuran organisaatioon.

– KuPSissa pelasin kaikkiaan neljän kauden ajan. Pääasiassa peliaika ja vastuu tulivat Kakkosessa KuFun riveistä, mutta kahdella kaudella pelasin Veikkausliigaa yhteensä 13 ottelua, Hiltunen kertoo.

Kaudesta 2019 Hiltusen palkintokaappiin kertyi kultamitaleja, sillä KuPS voitti sekä Veikkausliigan että P20 SM-sarjan. Seuraavaksi kaudeksi Hiltunen palasi Jippoon ja oli nostamassa joensuulaisjoukkuetta Ykköseen. Viime kaudella hän kuului Jipon runkopelaajiin Ykkösessä pelaten 21 ottelussa. Samanlaista polkua Jeren kanssa käveli hänen kaksoisveljensä Joona, kunnes täksi kaudeksi kaksikon tiet erkaantuivat. Joona teki sopimuksen Mikkelin Palloilijoiden kanssa.

– Enpä ole ennen pelannut Joonaa vastaan. Odotan jo innolla niitä pelejä, kun pääsemme pelaamaan vastakkain. Ehkä pelasimme liian kauan samassa joukkueessa, Hiltunen naurahtaa.

Hiltusen päätöstä tehdä sopimus KTP:n kanssa edesauttoi se, että hän kuului Jussi Leppälahden valmennettaviin kahtena edeltävänä kautena Joensuussa.

– Jussi oli minuun yhteydessä viime kauden jälkeen. Hän on ehdottomasti paras koutsi, mikä minulla on ollut tähän asti. Tiedän, että pääsen kehittymään hänen alaisuudessaan laadukkaassa valmennuksessa, Hiltunen sanoo.

KTP:n pelaajakoordinaattori Niko Ikävalko kertoo Hiltusen vakuuttaneen osaamisellaan käydessään Kotkassa joulukuussa harjoittelemassa viikon verran.

– Valmennus tiesi tasan tarkkaan millainen pelaaja on kyseessä, mutta halusi nähdä sen, miten mies pärjää astetta kovemmassa ympäristössä. Jere vakuutti meidät täysin ja halusimme ehdottomasti tehdä hänen kanssaan sopimuksen, Ikävalko kertoo.

– Jere pystyy pelaamaan keskikentällä niin kasi- kuin kymppipaikkaakin. Meidän ajatuksissamme hänet on kaavailtu kymppipaikalle tekemään tehoja. Hänen potentiaalinsa on huima ja nyt tavoitteena on saada se maksimoitua. Uskomme hänen ottavan ison roolin joukkueesta, kun hän kuntoutuu ikävästä loukkaantumisesta, pelaajakoordinaattori jatkaa.

Pelaajien asunnot tarjoaa Kotkan Asunnot.