FC KTP Kotka ry

Oona Kelkka mukaan 17-vuotiaiden maajoukkueleirille

KTP:n naisten edustusjoukkueessa pelaava Oona Kelkka osallistuu alkaneella viikolla U17-tyttöjen maajoukkueleirille Eerikkilään. Leiri alkaa maanantaihin ja jatkuu aina torstaihin saakka. Alkuperäisenä ajatuksena maajoukkueen oli määrä pelata tuplamaaottelut Ranskassa helmikuussa, mutta vallitsevan koronatilanteen takia matka peruttiin.

Kelkka valittiin 23 pelaajan maajoukkueleirille. Seitsemän muuta pelaajaa on joutunut jättämään leirin väliin. Leirin tarkoituksena antaa näyttöjä maaliskuussa pelattaviin EM-jatkokarsintaotteluihin. Jatkokarsintaturnaus pelataan maaliskuun lopulla Irlannissa ja Suomi saa tuolloin vastaansa Islannin, Irlannin ja Slovakian. Lohkovoittaja etenee Bosnia-Hertsegovinassa järjestettävään lopputurnaukseen.

– Olen matkalla leirille hyvillä fiiliksillä. Hieman toki jännittää, mutta se kuuluu asiaan. Olihan se kiva päästä mukaan maajoukkueeseen ja haluan näyttää valitsijoille taitoni, Kelkka sanoo.

[caption id="attachment_15372" align="alignnone" width="326"] Oona Kelkka on tällä viikolla 17-vuotiaiden maajoukkueleirillä. Kuva: Mikko Mäkelä.[/caption]

Alkavalla kaudella Kelkka kertoo suurimmaksi tavoitteekseen nousta vakituisesti KTP:n naisten edustusjoukkueeseen. Viime kaudella hän sai peliaikaa neljässä Kakkosen ottelussa ja sen lisäksi peliaikaa kertyi PeKan Vitosessa pelaavassa naisten joukkueessa ja KJP:n Kolmosessa.

– Se on selkeä tavoite nousta vakituisesti KTP:n edariin. Se vaatii sitä, että vetää kaikissa harjoituksissa täysillä ja treenaa riittävästi. Onneksi olen saanut vetää nyt preaseasonilla täysin terveenä, Kelkka kertoo.

Tällä hetkellä Kelkka harjoittelee keskimäärin 10 kertaa viikossa. Joukkue harjoittelee yhdessä viisi kertaa viikossa sekä kahdesti kuntosalissa. Kolmena aamuna viikossa Kelkalle kertyy vielä urheiluakatemian kautta harjoituksia. Omalla ajalla ei enää kauheasti riitä aikaa harjoitteluun. Lähivuosien tavoitteet ovat haminalaislähtöisellä jalkapalloilijalla kirkkaana mielessä.

– Olisihan se kiva jossain vaiheessa päästä pelaamaan liigasssa ja sitä kautta pääsisi naisten maajoukkueeseen. Olen aika kriittinen itseäni kohtaan ja tiedän, etten välttämättä vielä tuohon ole valmis, mutta tavoitteiden eteen olen valmis tekemään töitä, Kelkka tuumaa.