FC KTP Kotka ry

Tärkeät pisteet jaossa Vaasassa

Naisten Ykkönen jatkuu KTP:n osalta lauantaina Vaasassa, jossa se kohtaa Vaasa IFK:n. Kyseessä on loppusarjan kolmannen kierroksen ottelu. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet loppusarjan mollivoittoisesti ja varmasti halajavat kiihkeästi pisteitä itselleen.


Kevätkierroksen kohtaamisessa VIFK oli maalinumeroiden, 2-0 (2-0), valossa parempi joukkue. KTP sitä vastoin voitti kotonaan Vaasan maalein 1–0. KTP ei ole onnistunut voittamaan Vaasaa vieraissa vielä kertaakaan. Myöskään maaleja KTP ei ole onnistunut Vaasassa kahteen viimeiseen kauteen tekemään ainuttakaan. Tämän vuoksi voidaan todeta VIFK:n lähtevän otteluun lievänä ennakkosuosikkina.
Vaasalaisten puolustus on ollut sarjan toiseksi kovin tähän mennessä. 20 ottelussa he ovat päästäneet vain 22 maalia. KTP on puolestaan ollut sarjan toiseksi tehokkain maalari, 49 osumallaan. Tässä on yksi hyvä asetelma sunnuntaiseen kamppailuun.


Ylempi loppusarja on HJK:ta lukuun ottamatta, joka on jo varmistanut Ykkösen voiton, pienten marginaalien kamppailua. Vaasalla pisteitä on 39, KTP:llä 38 ja TPS:llä 37. Sarjasta on pelaamatta kolme kierrosta sen jälkeen, kun VIFK-KTP ovat kohdanneet toisensa tulevana lauantaina. Taistelu sarjan kakkospaikasta, joka oikeuttaa nousuun sarjaporrasta ylemmäs, käy siis kuumana syksyn viileissä illoissa!


VIFK – FC KTP naisten Ykkönen 28.9.2024 klo 17.00 Lemonsoft stadion, Vaasa