KTP varmisti ylemmän loppusarjan paikkansa

FC KTP peittosi toistamiseen FC Lahden naisten Ykkösessä tällä kaudella. Lahden Kisapuistossa käydyn kamppailun loppulukemat olivat 0–2 (0–0). Tulos merkitsi KTP:lle paikkaa TOP 4:ssä. Se tarkoittaa, että KTP nähdään ensi kaudella vähintään Ykkösessä.

Kisapuiston kenttä ei suuria kehuja ansaitse. Alusta on perin kulunut. Tämä johtaa siihen, että pallo kulkee todella vauhdikkaasti ja pelistä tulee hiukan erilaista kuin kitkaisemmilla kentillä. Myös pelaajien teknisen osaamisen vaativuus kasvaa yhtä matkaa pallon vauhdin kanssa. No, onneksi olosuhteet ovat samat molemmille joukkueille, ja remontti on tulossa kentän osalta ensi vuonna.

Pelin kulku oli ensimmäisellä puolikkaalla pitkälti vierasjoukkueen määrättävissä. KTP hallitsi palloa ja peliä eikä antanut FC Lahdelle kovinkaan isoja mahdollisuuksia maalintekoon. Muutaman kerran KTP:n puolustus ja maalivahti Maija Koota joutuvat toki venymään parhaimpaansa, estääkseen maalin. KTP kehitteli useita hyviä hyökkäyksiä Veera Ansalahden maalille. Tehottomuus ja Ansalahden erinomaiset torjunnat pitivät kuitenkin numerot vielä tasaisina. Kumpikaan joukkue ei saanut kuparista rikottua avauspuolikkaalla.

Toisella puolikkaalla kotkalaiset lisäsivät kaasua. Tauolla asioita tarkennettiin ja terävöitettiin ajatusta pelaamisesta. Se alkoikin näkyä yhä vaarallisempina hyökkäyksinä. Ansalahti oli kovin työllistetty toiselle puolikkaalla. Hän myös koki kovia parisen kertaa. Lahtelaisten hoitohenkilöstö sai kuitenkin molemmilla kerroilla parsittua hänet takaisin pelikuntoon.

Ottelun ratkaisu nähtiin 69. minuutilla. Anni Eriksson murtautui FC Lahden rangaistusalueelle. FC Lahden puolustus oli hiukan myöhässä ja ajoi hänen selkäänsä. Tästä rikkeestä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin tuomita rangaistuslaukaus. Viivi Ollonqvist toimitti sen varmasti maaliin. 83. minuutilla syntyi KTP:n toinen täysosuma. Katy Byrne murtautui päättäväisesti oikealta rangaistusalueelle ja sijoitti pallon varmasti vasemman tolpan juureen ohi Ansalahden. KTP sai vielä yhden rangaistuslaukauksen, mutta siinä Ansalahti veti pidemmän korren, torjuen Ollonqvistin vedon yli maalin.

KTP oli joukkueista parempi ja ansaitsi voittonsa. Seuraavaksi KTP kohtaa kotikentällään sarjapaikastaan kynsi ja hampain taistelevan Rauman Pallo-Iirot. Ottelu pelataan lauantaina 24.8. klo 15.00.