KTP:n runsasmaaliset ottelut saivat jatkoa

KTP sai ryöstettyä pisteet Raumalta viimevuotiseen tapaan. Äijänsuon stadion ei ole vierailijoille helppo paikka, mutta KTP onnistui hyvin. Myös raumalaisilla oli omat hetkensä uittaa pallo vierasjoukkueen verkkoon. Hyvin torjunut Maija Koota oli kuitenkin eri mieltä ja teki tyhjäksi Iirojen viimeistely-yritykset. KTP vei ottelun nimiinsä 0–5 (0–2).

Oliko syynä pitkä bussimatka vai erilainen alusta kuin Arto Tolsa areenalla, mutta KTP ei ollut saada konettaan käyntiin heti ottelun alettua. Peli eteni kotijoukkueen lievähkössä hallinnassa noin vartin verran. Kertaalleen Iirot pääsivät hätyyttelemään Kootan vartioimaa maalia, mutta hän hoiti tilanteen tyylikkäästi kulmapotkuksi. Sen KTP puolusti tyylillä.

Ottelun edetessä, alkoi vieraiden peli parantua ja ote siirtyikin kotkalaisille. KTP pystyi luomaan muutamia hyviä tekopaikkoja. KTP sai useita erikoistilanteita, etenkin kulmapotkuja. Niistä kaksi päättyi onnellisesti maaliin. Ensimmäisen teki Katy Byrne ja toisen Tiia Hirvonen.

Ensimmäisellä jaksolla KTP puolusti hiukan liian epäorganisoidusti. Se antoi toisinaan Iiroille mahdollisuuden haastaa kotkalaisten alinta linjaa. Se kuitenkin kesti ja viimeisenä lukkona oli varmasti pelannut Koota maalilla. Taukoa lähdettiin viettämään KTP:n kahden maalin johtoasemassa.

Vierasjoukkue lisäsi tehoja toisella puolikkaalla

Tauolla oli taas aikaa miettiä, miten ottelua viedään eteenpäin. Kahden maalin johtoasemassa ei enää välttämättä tarvitse hyökätä riskillä. KTP puolusti pallon kanssa järkevästi. Se yritti houkutella Iiroja prässäämään ja aukaisemaan enemmän puolustusmuotoaan. Tämä toimikin hyvin, sillä KTP onnistui iskemään toisella jaksolla kolme maalia. Maalintekijöinä toisella puolikkaalla kunnostautuivat Hirvonen toistamiseen ja Emilia Laiho. Yksi maali merkittiin Iirojen omaksi maaliksi.

Kotijoukkue tuntui väsähtäneen KTP:n kyydissä noin tunnin pelin jälkeen. Se on tosin luonnollista, sillä Iirot joutuivat juoksemaan paljon ilman palloa. Se rasittaa huomattavasti enemmän kuin pallon kanssa oleminen. KTP tyytyi syöttelemään ja hakemaan maalipaikkoja varman pallonhallinnan avulla. Erityisesti Hirvosen toinen maali oli maltillisen syöttöpelin tulos.

KTP teki ottelussa kaksi vaihtoa. Roosa Päivähonka ja Mia White tekivät tilaa Emma Putkiselle ja Enni Vainikaiselle. Nämä molemmat sisään tulleet nuoret pelaajat onnistuivat hyvin. Putkinen pääsi pariinkin kertaan testaamaan Ada Liljeströmin torjuntataitoja. Toisen kudin Liljeström torjui lähes yläkulmasta. Enni teutaroi keskikentällä yhtään arastelematta isompiaan, taistellen jokaisesta pallosta esimerkillisesti. Hän osaa hyvin hyödyntää vartaloaan kaksinkamppailuissaan. Lisäksi Vainikaisen taitotaso antaa hänelle hiukan ylimääräistä aikaa tehdä ratkaisuja kentällä.