FC KTP Kotka ry

KTP:n naiset matkaavat Vaasaan

YHTEISTYÖKUMPPANUUS: Bussimatkatoimisto Kymen Charterline Oy on mukana FC KTP Kotkan matkassa kaudella 2024.

KTP:n naisjoukkueella on edessään pitkä taival, kun se matkustaa Vaasaan Ykkösen otteluun. Vastaan asettuu molemmat tämän kauden ottelunsa voittanut Vaasa IFK (VIFK). Viime kaudella VIFK oli kova pala kotkalaisille. Keskinäiset ottelut menivät 3-1 VIFK:lle.

VIFK on uusiutunut jonkin verran viime vuodesta. Joukkueen maalia vartioi tänä vuonna Vaasan Palloseurasta tullut Annika Luomaranta. Hän on onnistunut hyvin, vain kaksi päästettyä maalia tähän mennessä. Maaleja joukkue on tehnyt viisi ja maalintekijöitä on yhtä monta. Muita tärkeitä pelaajia joukkueessa ovat mm. keskikentän Sofia Matikainen, jolla on myös Liigasta hankittua kokemusta ja niin ikään liigakentiltä tuttu Veera Koskela, joka siirtyi Oulusta (ONS) Vaasaan täksi kaudeksi.

KTP lähtee otteluun allaan karvas tappio HJK akatemialle viime sunnuntailta. Peli oli hyvin hallussa ensimmäisellä puoliskolla, mutta HJK otti kirivaihteen päälle toisella puolikkaalla. Tuli rinnalle ja meni ohi. Viimeisen seitsemän minuutin nukahdukset maksoivat kolme sarjapistettä. Nyt tällaiseen nukahdukseen ei enää ole varaa. Vaikkakin matka Vaasaan on pitkä, niin heti alusta alkaen on oltava valmiina pelin vaatimalla tasolla.

KTP pääsee matkaan terveellä kokoonpanolla. Vain pari pelaajaa on loukaantumisista toipumassa kotijoukoissa. Viikko on treenattu ja valmistauduttu kohtaamaan VIFK:n metkut. Harjoituksissa on ollut hvyä meno päällä ja pelaajat ovat valmiita ottamaan haasteen vastaan. KTP haluaa päästä jälleen voittojen tielle.

VIFK on siis viime vuodesta tuttu joukkue. Sen pelitapa ei tuone yllätyksiä, mutta lääkkeet siihen täytyy löytää. Vastassa on kokenut kehäkettu Tomi Kärkkäinen vaasalaisten valmentajana. Hän osaa reagoida tilanteisiin ja on varmasti painottanut hyvän alkukauden merkitystä joukkueelleen.

KTP:llä on edessään iso haaste, mutta usko omaan tekemiseen on kova. Jos joku on varmaa, niin se, että periksi ei anneta ja kaikki laitetaan likoon!

VIFK - FC KTP naisten Ykkönen 27.4.2024 klo 14.30 Lemonsoft stadion, Vaasa