KTP:llä taas pisteetön Joensuun-reissu

TEKSTI:

Joensuun JIPPO aiheutti KTP:lle Ykkösliigakauden neljännen tappion, kun se löi kotikentällään Mehtimäen tekonurmella kotkalaiset maalein 3-2 (2-2) lauantaina.

Susirajalla oli avauspuoliajalla todellinen koiranilma, kun vettä tuli kuin saavista kaataen.

Kotijoukkueen Terrence Smith synkisti entisestään kotkalaistunnelmia ryntäämällä paitsion rajamailta pahantekoon ottelun 18. minuutilla.

Huttusen vapari ja Mäkelän rankkari

KTP tuli kuitenkin tasoihin varttitunti myöhemmin Anttoni Huttusen komealla vedolla Mikko Sumusalon näppärän vapaapotkujätön jälkeen.

Samainen Smith oli nimensä mukaisesti melkoinen ensimmäisen puoliajan seppä lauottuaan pelivälineen viisi minuuttia ennen taukoa yläputken kautta KTP-maaliin.

KTP tasoitti kuitenkin vielä juuri ennen puoliajan päätöstä.

Kwame Otu kaadettiin maalinedustalla ja Joni Mäkelä pisti pallon rankkaripisteeltä häkkiin.

JIPPO ratkaisi kamppailun tehtyään toisellakin puoliajalla maalin, kun jakso oli vanhentunut 18 minuuttia.

Yoshiaki Kikuchi ampui Tabi Mangan aiheuttaman rangaistuspotkun nätisti maaliin, eikä KTP enää kyennyt välttämään toisenkin Joensuun-reissun päättymistä tappioon.

"Puolustettiin liian löysästi"

- Kokonaisuudessaan puolustettiin liian löysästi yksittäisissä tilanteissa, joista JIPPO rankaisi, KTP:n päävalmentaja Jonas Nyholm tiivisti pelin tapahtumat.

KTP:n sarjajohto kolmen pelin mittaisen tappioputkensa katkaisseeseen kotijoukkueeseen on nyt kahdeksan pisteen suuruinen, mutta mikäli Jaro lyö sunnuntaina kotonaan KäPan, kotkalaisjoukkueen johto olisi enää kuusi pinnaa.

Pieni huilitauko

- Ollaan muutama päivä breikillä ja jatketaan ensi viikolla harjoituksia, Nyholm sanoi.

KTP:n tuoreinta hankintaa, Serge Atakayita, ei tositoimissa nähty Joensuussakaan.

- Me päätetään valmennuksen kanssa kokoonpano ja hän ei ollut kokoonpanossa, Nyholm totesi.

JäPS seuraavaksi

KTP pelaa seuraavan ottelunsa maaottelutauon jälkeen vasta 13. syyskuuta.

Tuolloin Järvenpään Palloseura saapuu Kotkaan mittaamaan sarjakärjen senhetkisen pelivireen.